CarΗellas: Αποκάλυψη για τη νέα McLaren 720S

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Αποκάλυψη για τη νέα McLaren 720S

Ένα νέο μέλος προστέθηκε στη γκάμα της McLaren και ονομάζεται 720S. Παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση της Γενεύης και ουσιαστικά αποτελεί τον αντικαταστάτη της 650S.
McLaren-720S-front
Το νέο βρετανικό supercar «πατάει» στο carbon μονοκόκ σασί Monocage II και σε συνδυασμό με την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στο αμάξωμα, το συνολικό βάρος μειώθηκε στα 1.283 κιλά. Εξωτερικά είναι
εμφανείς οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος, οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, ενώ πίσω βρίσκονται οι εντυπωσιακές απολήξεις των εξατμίσεων και η ενεργή αεροτομή που συμβάλλει στην επιβράδυνση και παροχή κάθετης αντίδρασης.
McLaren-720S-rear
Στο εσωτερικό είναι εμφανής ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη στην κεντρική κονσόλα. Σχεδόν όλες οι επιφάνειες καλύπτονται με δέρμα, ενώ σε γενικές γραμμές κυριαρχεί ένας λιτός, σπαρτιάτικος χαρακτήρας.
McLaren-720S-interior
Περνώντας στον κινητήρα, η νέα βρετανίδα θα κινείται με έναν V8 twin-turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων που αποδίδει 720 ίππους και 770 Nm ροπής. Η κίνηση περνά αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη. Κάτι τέτοιο έχει σαν αποτέλεσμα τα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική να αγγίζει τα 341 km/h.
Η παραγωγή της νέα McLaren 720S θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Mάιο.