CarΗellas: Αυτά είναι τα διόδια στους νέους δρόμους: Πόσο και που θα πληρώνουμε

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αυτά είναι τα διόδια στους νέους δρόμους: Πόσο και που θα πληρώνουμε

Μαζί με τα νέα τμήματα αυτοκινητοδρόμων που αναμένεται να παραδοθούν σε λίγες ημέρες στην κυκλοφορία, έρχονται και ανάλογες προσαυξήσεις στα διόδια.
IONIA
Ειδικότερα σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο θα τοποθετηθούν διόδια και μάλιστα πριν ακόμη τελειώσει το 2017. Από τις 31 Μαρτίου και μετά παραδίδονται στην κυκλοφορία όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της
χώρας, λειτουργικά. Και μέχρι το καλοκαίρι, μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν παραδοθεί στην τελευταία τους λεπτομέρεια.
Πρώτος δρόμος που παραδίδεται είναι της σήραγγας των Τεμπών, του Πλαταμώνα, και της παράκαμψης του πέταλου του Μαλιακού ολοκληρωμένου στο 100% του έργου. Δεύτερος αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται είναι της Κορίνθου – Πατρών πριν από το Πάσχα, ενώ θα ακολουθήσουν ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, ο Ε65 και η Ιονία Οδός. Παράλληλα οι νέοι αυτοκινητόδρομοι φέρνουν νέα διόδια. Ειδικότερα τα διόδια για Αθήνα – Θεσσαλονίκη ήταν 30,45 ευρώ (με επιστροφή 60,90 ευρώ). Με τα νέα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου θα αυξηθούν τα διόδια σε δύο σταθμούς. Στο Μακρυχώρι από 1,40 θα πάει στα 2,5 ευρώ, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος. Στη Λεπτοκαρυά από 1,90 ευρώ θα πάει 3,20 ευρώ! Ωστόσο για να φθάσει κανείς στην Λεπτοκαρυά θα πρέπει να περάσει από το σταθμό διοδίων του Πυργετού που είναι 2 ευρώ. Επίσης στην παλιά εθνική οδό θα επανέλθει ένας σταθμός διοδίων ο οποίος θα χρεώνει 1,60 ευρώ.
ΕΕΕ
Αναλυτικά:Αθήνα-Πάτρα το κόστος των διοδίων θα είναι 11,50 ευρώ.
Οι σταθμοί των διοδίων θα είναι σε:
Ελευσίνα (2,10 ευρώ),
Ισθμός (1,80 ευρώ),
Ζευγολατιό (2,40 ευρώ),
Ρίο (2,40 ευρώ),
θα υπάρχουν και πλευρικοί σταθμοί σε Νέα Πέραμο (1,40 ευρώ), Αγίους Θεοδώρους (0,50 ευρώ) και Πάχη (0,90 ευρώ).
Αντίρριο–Ιωάννινα το κόστος των διοδίων θα είναι 12,45 ευρώ και θα υπάρχουν σταθμοί σε: Κλόκοβα, Αγγελόκαστρο, Μενίδι και Τέροβο, αλλά και πλευρικοί σταθμοί διοδίων σε Γαυρολίμνη, Μεσολόγγι, Κουβαρά, Άρτα και Γοργόμυλο.
Αθήνα-Θεσσαλονίκη το κόστος των διοδίων θα είναι 30,45 ευρώ. Θα δημιουργηθούν νέοι σταθμοί διοδίων σε Μακρυχώρι (2,50 ευρώ) και Λεπτοκαρυά (3,20 ευρώ).
Στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στον Ε65 ο νέος δρόμος Ξυνιάδα – Τρίκαλα θα έχει κόστος διοδίων 5,05 ευρώ με δυο σταθμούς σε Τρίκαλα και Σοφάδες ενώ σε δεύτερη φάση θα προστεθούν άλλοι δυο σταθμοί σε Λιανοκλάδι και Οξύνεια με κόστος 7,95 ευρώ.
Πηγή: enikonomia.gr