CarΗellas: Αυτή είναι η τιμή του Toyota GR Yaris για την Ελλάδα

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτή είναι η τιμή του Toyota GR Yaris για την Ελλάδα

Ένα αυτοκίνητο σαν το συγκεκριμένο, το είχε ανάγκη ο κόσμος της αυτοκίνησης. Οι Ιάπωνες παρουσίασαν πρόσφατα το κορυφαίο Toyota GR Yaris και πλέον έχει γνωστοποιηθεί η τιμή του για την χώρα μας.



Aποτελεί προϊόν συνεργασία του αγωνιστικού τμήματος «Toyota Gazoo Racing» και της «Tommi Makinen Racing». Εξωτερικό τονίζεται η «rally car» αισθητική με τρίθυρο φουσκωμένο και ταυτόχρονα χαμηλωμένο αμάξωμα, υπερβολικά μεγάλους αεραγωγούς στον εμπρός προφυλακτήρα και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με ελαστικά 225/40 που «φιλοξενούν» τεράστια φρένα με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός.

Toyota Corolla: Πόσο θα αντέξει χωρίς λάδι στον κινητήρα; (+video)

Ασφαλώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στα μηχανικά μέρη, με τον ισχυρότερο πλέον τρικύλινδρο κινητήρα του πλανήτη να αποδίδει 261 ίππους και 360 Nm ροπής από μόλις 1.618 κ.εκ. Για σύστημα μετάδοσης, οι Ιάπωνες έχουν επιλέξει ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με έξι σχέσεις, ενώ σοβαρή δουλειά έχει γίνει και στην αρχιτεκτονική της ανάρτησης διπλών ψαλιδιών.



Τα όμορφα νέα συνεχίζονται με την ύπαρξη δύο διαφορικών περιορισμένης ολίσθησης που επιτρέπουν συμπεριφορά εμπροσθοκίνητου στο Normal Mode (70/30), συμπεριφορά πισωκίνητο στο Sport Mode (30/70) και τετρακίνηση βγαλμένη από τις ειδικές του WRC με την επιλογή του Track Mode (50/50).



Σε αυτή την έκδοση το παν είναι η βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται κιλά με τη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου. Το συνολικό βάρος αγγίζει τα 1.280 κιλά, κάτι που μεταφράζεται σε 4,9 κιλά ανά ίππο. Έτσι, το κορυφαίο Yaris επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα και η τελική αγγίζει τα 230 km/h έπειτα από επέμβαση των ηλεκτρονικών.



Οι πωλήσεις στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2020 και η επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε πως η τιμή εκκίνησης στην Ελλάδα είναι τα 42.670 ευρώ.