CarΗellas: Στο σφυρί ένα σχεδόν καινούριο Ford Sierra RS Cosworth

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Στο σφυρί ένα σχεδόν καινούριο Ford Sierra RS Cosworth

Το Ford Sierra RS Cosworth παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην ιστορία της φίρμας. 


Στην προκειμένη περίπτωση πωλείται ένα από τα αντίτυπα που έχουν το τιμόνι στην δεξιά πλευρά και έχει διανύσει μόλις 48.000 χιλιόμετρα. Βγήκε από το εργοστάσιο το 1987 και, μέσα σε αυτό το διάστημα, πέρασε από τα χέρια τριών ιδιοκτητών. 

Δείτε επίσης: Με σκόνη 22 ετών θα δημοπρατηθεί αυτό το Ford Sierra RS Cosworth

Παρ' όλα αυτά, η κατάσταση του παραμένει άριστη και φέρει ακόμα και τα αυτοκόλλητα του αντιπροσώπου στο πλαϊνό τζάμι. Εννοείται πως το χρώμα είναι εργοστασιακό και ονομάζεται "Diamond White". Οι ζάντες φέρουν καινούρια ελαστικά Uniroyal RainSport μεγέθους 205/50/R15, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι μαζί με το αυτοκίνητο προσφέρονται και τα "παρθενικά" ελαστικά.



Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους (DOHC) χωρητικότητας 2 λίτρων. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την βρετανική Cosworth και αποδίδει 204 ίππους με 277 Nm ροπής. Το αποτέλεσμα είναι τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα.


Το Ford Sierra RS Cosworth κατασκευάστηκε συνολικά σε μόλις 5.545 αντίτυπα και πατώντας εδώ θα δείτε την επίσημη αγγελία με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Η δημοπρασία θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και υπολογίζεται πως η τιμή θα κυμανθεί στο εύρος 65.000 - 90.000 ευρώ.