CarΗellas: Audi RS5 (B8): Το πρώτο RS5 και αυτό που αγαπήθηκε περισσότερο; (+video)

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Audi RS5 (B8): Το πρώτο RS5 και αυτό που αγαπήθηκε περισσότερο; (+video)

Το νέο video της σειράς «Audi Legends» από το κανάλι Auditography μας μεταφέρει πίσω στο 2010. Τότε ήταν που η γερμανική φίρμα κοίταξε κατάματα την BMW και δημιούργησε τον αντίπαλο της M3 e92. Τα κατάφερε άραγε;


Το συγκεκριμένο μοντέλο κέρδισε κατευθείαν τον θαυμασμό του κοινού λόγω εμφάνισης, αλλά και λόγω του σκληροπυρηνικού κινητήρα. Κάτω από το καπό του τετρακίνητου coupe βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 450 ίππους και 430 Nm ροπής στις 8.250 σ.α.λ. Σύμφωνα με την Audi, τα 0-100 χλμ/ώρα είναι υπόθεση 4,5 δευτερολέπτων, βέβαια στο video αναφέρεται ότι στην πραγματικότητα η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 4-4,2".

Audi RS4 (B7): Το κτήνος των 100 ατμοσφαιρικών ίππων στο λίτρο (+video)

Πρόκειται για ένα πολύστροφο μοτέρ με περιεχόμενη 90 μοιρών και αγωνιστικές προδιαγραφές. Οι μπιέλες, τα πιστόνια και ο στροφαλοφόρος άξονας είναι σφυρήλατα. Το κάρτερ είναι υγρού τύπου και ικανό να προσφέρει ικανοποιητική λίπανση ακόμα και σε πλευρικές επιταχύνσεις της τάξης των 1,4 G.  Τα πλάνα στο video που ακολουθεί είναι μοναδικά, δυναμώστε τον ήχο και απολαύστε.