CarΗellas: Αμιγώς ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia GT με 500+ ίππους

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Αμιγώς ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia GT με 500+ ίππους

Το αυτοκίνητο που βλέπετε ονομάζεται Totem GT Electric και ουσιαστικά πρόκειται για μία "old school" Alfa Romeo Giulia GT που μετατράπηκε σε αμιγώς ηλεκτρικό.


Το νέο project της "Totem Automobili" εξοπλίζεται με έναν κινητήρα 500+ ίππων στο πίσω μέρος, ενώ η μπαταρία εγγυάται έως και 400 km με μία μόνο φόρτιση. Για την κατασκευή του αμαξώματος έγινε εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, ενώ τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα είναι τύπου led ακολουθώντας τη σύγχρονη τάση.

Δείτε επίσης: Θυμάστε την Alfa 155 GTA Stradale με το μοτέρ της Lancia Integrale; (+video)

Το εσωτερικό ακολουθεί τον "ρετρό" χαρακτήρα του παρελθόντος, με δερμάτινη ταπετσαρία υψηλής ποιότητας σε καφέ χρώμα. Τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ τα πεντάλ και το τιμόνι θυμίζουν αγωνιστικά του παρελθόντος. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι υπάρχει και ένα λεβιές ταχυτήτων, ο οποίος βέβαια δεν αλλάζει ταχύτητες αλλά προσομοιώνει την αίσθηση και τον ήχο.



Προκειμένου να βελτιωθεί η ακαμψία, η Totem Automobili ενίσχυσε το σώμα της Alfa Romeo Giulia GT με ένα roll-bar εμπνευσμένο από αυτό του αγωνιστικού μοντέλου της δεκαετίας του '60. Βέβαια, η ανάρτηση έχει ανασχεδιαστεί πλήρως. Στον εμπρός άξονα συναντάμε γόνατα McPherson, ενώ στον πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. 



Τα αμορτισέρ είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την Bilstein. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι προαιρετικά είναι εφικτό να τοποθετηθεί και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.


Η "Totem Automobili" θα προσφέρει την αμιγώς ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia GT σε μόλις 20 αντίτυπα και η τιμή της ξεκινά από τις 430.000 ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται εντός του 2022.