CarΗellas: Νέο Ford Fiesta ST Edition για τους πλέον απαιτητικούς

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Νέο Ford Fiesta ST Edition για τους πλέον απαιτητικούς

Το Ford Fiesta ST είναι ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα στην κατηγορία του ως προς την οδηγική συμπεριφορά. Η εταιρεία με το "μπλε οβάλ" σήμα, όμως, αποφάσισε να παρουσιάσει άλλη μία έκδοση για τους πιο απαιτητικούς.


Πρόκειται για το Ford Fiesta ST Edition, το οποίο θα διατεθεί συνολικά σε μόλις 5.000 αντίτυπα στην Ευρώπη. Εξωτερικά διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα Fiesta ST λόγω των χρωμάτων που επέλεξε το τμήμα Ford Performance. Η εν λόγω έκδοση έρχεται αποκλειστικά με το "Azure Blue" και συνδυάζεται με το "High Gloss Black" σε σημεία όπως η οροφή, οι καθρέφτες και ο διαχύτης. Στο εσωτερικό, μοναδική αναβάθμιση είναι οι "τύπου" carbon επενδύσεις και οι μπλε ραφές.

Τεστ ταράνδου: Πώς το απλό Focus περνά με 83 χλμ/ώρα και το ST με 77; (+videos)

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται, βέβαια, στην αναβάθμιση της οδηγικής εμπειρίας. Το νέο Ford Fiesta ST Edition έρχεται με νέες ζάντες 18 ιντσών που εξοικονομούν 8 κιλά μη αναρτώμενης μάζας (δύο κιλά ελαφρύτερος ο κάθε τροχός). Ταυτόχρονα, τοποθετήθηκε coilover ρυθμιζόμενη ανάρτηση που μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά εμπρός και 10 πίσω. Η εξέλιξή της έγινε στην πίστα του Nurburgring, ενώ όλα τα αυτοκίνητα θα έρχονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4.



Κάτω από το καπό εξακολουθεί να βρίσκεται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,5 λίτρων που αποδίδει 200 ίππους και 290Nm ροπής από τις 1.600 σ.α.λ. Αυτό σημαίνει ότι τα 0-100 χλμ/ώρα θα έρχονται σε 6,5 δευτερόλεπτα. Εννοείται πως δε θα απουσιάζει το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Quaife και όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ που συναντάμε στο επίπεδο ST3.