CarΗellas: BMW M4: Οι φθορές έπειτα από 720 χλμ στην πίστα (+video)

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

BMW M4: Οι φθορές έπειτα από 720 χλμ στην πίστα (+video)

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε δει τις απίστευτες οδηγικές ικανότητες του Robert Kubica πίσω από το τιμόνι μίας BMW M4 στην πίστα του Nurburgring. Αυτή τη φορά θα δούμε τον απολογισμό σε φθορές έπειτα από μία μέρα στην πίστα.


Το αυτοκίνητο διένυσε 720 χιλιόμετρα μέσα στο Nurburgring, απόσταση που μεταφράζεται σε περίπου 36 γύρους. Η εταιρεία που ενοικιάζει το αυτοκίνητο στους επισκέπτες αναλύει τις φθορές έπειτα από αυτή τη "δοκιμασία" για την BMW M4. Αρχικά, τα ρουλεμάν των τροχών "παρέδωσαν πνεύμα" και πλέον χρήζουν αντικατάστασης. 

Δείτε επίσης: «Total black» Audi RS7 κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,38" (+video)

Περνάμε στα αναλώσιμα, με τα τακάκια να καταστρέφονται τελείως μετά από τους 36 γύρους στην πίστα. Σε παρόμοια κατάσταση βρέθηκαν και τα ελαστικά τύπου semi-slick, τα οποία ήταν καινούρια πριν τα "αναλάβει" ο βετεράνος οδηγός της Formula 1. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ταχύτερο πέρασμα του Robert Kubica ήταν 7 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα. 

Όσο για το βαυαρικό μοντέλο, έχει διανύσει μέχρι στιγμή 81.000 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 30.000 χιλιόμετρα έχουν γίνει μέσα στην πίστα. Όλα τα χιλιόμετρα έχουν γίνει χωρίς να παρουσιαστεί κάποια βλάβη στον εργοστασιακό κινητήρα. Ακολουθεί η περιγραφή της εμπειρίας που έζησε ο άνθρωπος που βρέθηκε στο δεξί μπάκετ.