CarΗellas: Πόσο κοστίζει σήμερα ένας καινούριος κινητήρας Mazda RX-8;

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Πόσο κοστίζει σήμερα ένας καινούριος κινητήρας Mazda RX-8;

Με την τιμή του να είναι αρκετά δελεαστική στις μέρες μας, το Mazda RX-8 αποτελεί μία πραγματικά "value for money" επιλογή. Πόσο κοστίζει, άραγε, ένας καινούριος κινητήρας;


Το ιαπωνικό μοντέλο πωλείται πλέον ως μεταχειρισμένο σε εξαιρετική τιμή. Αν βασική προτεραιότητα είναι η υψηλή ιπποδύναμη, το καλοζυγισμένο πλαίσιο και ταυτόχρονα η κίνηση στον πίσω άξονα, δεν υπάρχει αντίπαλος. Βέβαια, το περιστροφικό μοτέρ του Mazda RX-8 προβλημάτισε ιδιαίτερα με την αξιοπιστία του και ασφαλώς την υπερβολικά υψηλή κατανάλωση. Συνεπώς δεν είναι ένα αυτοκίνητο για... κάθε μέρα!

Δείτε επίσης: Mazda RX8 με χαμηλή συμπίεση: Πόσα άλογα βγάζει; (+vid)


Όσοι, λοιπόν, ενδιαφέρονται για ένα Mazda RX-8 αξίζει να γνωρίζουν ότι ο wankel κινητήρας του διατίθεται ως καινούριος. Όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική ιστοσελίδα, η τιμή του αγγίζει περίπου τις 5.000 ευρώ. Εννοείται πως είναι διαθέσιμοι και οι δύο κινητήρες, τόσο αυτός του "μικρού" Mazda RX-8 με τους 192 ίππους, όσο και του Cosmo με τους 231. 

Για το συγκεκριμένο μοτέρ υπάρχουν διαθέσιμα και κάποια κιτ επισκευής για τις περιπτώσεις που ο κινητήρας έχει αρκετά χαμηλή συμπίεση, αλλά και μεμονωμένα ανταλλακτικά, όπως για παράδειγμα τα "Apex-Seals" (γνωστά και ως "μαχαίρια") και το "housing".