CarΗellas: Νέα BMW 128ti: Αυτή είναι η ισχυρότερη εμπροσθοκίνητη BMW

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Νέα BMW 128ti: Αυτή είναι η ισχυρότερη εμπροσθοκίνητη BMW

Στην αποκάλυψη της νέας BMW 128ti προχώρησε η βαυαρική φίρμα. Με την ισχυρότερη πλέον εμπροσθοκίνητη BMW, έρχεται να "γεφυρώσει" το χάσμα ανάμεσα στην 120i και την κορυφαία M135i xDrive.


Τα αρχικά ti προέρχονται από τη φράση "Turismo Internazionale" και σηματοδοτούν τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Εξωτερικά, η νέα BMW 128ti διαφοροποιείται από τις "απλές" εκδόσεις με τις εισαγωγές αέρα, τις κόκκινες πινελιές και τις ζάντες 18 ιντσών που "φιλοξενούν" ισχυρά M Sport φρένα. Στο πίσω μέρος συναντάμε διπλή απόληξη της εξάτμισης και έναν αεροδυναμικό διαχύτη.

Δείτε επίσης: Το πακέτο "M Performance Parts" μεταμορφώνει τη νέα BMW M3

Στο εσωτερικό το κλίμα διαφοροποιείται και πάλι από τις υπόλοιπες εκδόσεις και θυμίζει περισσότερο την κορυφαία M135 xDrive. Σε αρκετά σημεία υπάρχει το λογότυπο ti, το τιμόνι είναι M Sport με κόκκινες ραφές και τα πεντάλ αλουμινένια. 


Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας τεχνολογίας Twinpower Turbo. Αποδίδει 265 ίππους και 400 Nm ροπής από τις μόλις 1.750 σ.α.λ. Συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο M Steptronic, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό είναι και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen. Τα 0-100 χλμ/ώρα είναι υπόθεση 6,1 δευτερόλεπτων και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.



Η νέα εμπροσθοκίνητη BMW 128ti θα είναι διαθέσιμη στην χώρα μας από τον ερχόμενο Νοέμβριο, ωστόσο η τιμή της είναι άγνωστη για την ώρα.