CarΗellas: Αυτό είναι το νέο VW Golf GTI Clubsport των 300 ίππων

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Αυτό είναι το νέο VW Golf GTI Clubsport των 300 ίππων

Στην αποκάλυψη του κορυφαίου GTI (για την ώρα) προχώρησε η γερμανική φίρμα. Αυτό είναι το νέο VW Golf GTI Clubsport των 300 ίππων.



Εξωτερικά, η ισχυρότερη έκδοση ξεχωρίζει από τα σκούρα γραφικά και το εμπρός splitter κάτω από τον προφυλακτήρα. Στο πλαϊνό τμήμα υπάρχουν ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με ελαστικά 225/40 R18 (προαιρετικά και 19"), ενώ στο πίσω μέρος τοποθετήθηκε μεγαλύτερη αεροτομή και ένας νέος διαχύτης. Στο εσωτερικό θα συναντήσουμε μικροαλλαγές σε σχέση με το "απλό" GTI, όπως για παράδειγμα τα διαφοροποιημένα καθίσματα, τον κόκκινο φωτισμό και το κόκκινο κουμπί για την έναυση του κινητήρα.

Δείτε επίσης: Έρχεται ακόμα πιο σκληροπυρηνικό Toyota GR Yaris

Με το πάτημα του, ενεργοποιείται το 2λιτρο μοτέρ με την κωδική ονομασία EA888 Evo, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Αυτές οι τιμές το κατατάσσουν ανάμεσα στα Clubsport και Clubsport S της προηγούμενης γενιάς. Η Volkswagen αναφέρει ότι τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε λιγότερα από έξι δευτερόλεπτα και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ//ωρα.



Για τη βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς του νέου VW Golf GTI Clubsport υπάρχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η κίνηση περνά ασφαλώς στον εμπρός άξονα μέσω του αυτόματου DSG διπλού συμπλέκτη. Ταυτόχρονα μειώθηκε η απόσταση από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά σε σχέση με το "απλό" GTI, ενώ τοποθετήθηκαν και νέα, ισχυρότερα φρένα.