CarΗellas: Θυμάστε την Alfa 155 GTA Stradale με το μοτέρ της Lancia Integrale; (+video)

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Θυμάστε την Alfa 155 GTA Stradale με το μοτέρ της Lancia Integrale; (+video)

Πίσω στο 1994, και πιο συγκεκριμένα στην έκθεση αυτοκινήτου της Μπολόνια, η Alfa Romeo παρουσίασε τη μία και μοναδική Alfa Romeo 155 GTA Stradale.


Αυτή η έκδοση δημιουργήθηκε προκειμένου η ιταλική φίρμα να γιορτάσει τις επιτυχίες της στους αγώνες τουρισμού. Το έργο ξεκίνησε υπό την επίβλεψη του θρυλικού μηχανικού της Abarth και του «πατέρα» της Lancia 037, Sergio Limone.

Διαβάστε επίσης: Ακούστε για πρώτη φορά την Akrapovic της Alfa Romeo Giulia GTAm (+video)

Ωστόσο, υπήρξαν σοβαροί λόγοι, κυρίως οικονομικοί, που εν τέλει δεν έδωσαν το πολυπόθητο "πράσινο φως". Η παραγωγή που θα γινόταν από την Abarth και θα βασιζόταν στην 155 Q4, τελικά περιορίστηκε στο μόλις ένα και μοναδικό αντίτυπο. 


Πολλά μηχανικά μέρη προέρχονταν από την θρυλική Lancia Delta Integrale, όπως για παράδειγμα ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας απόδοσης 190 ίππους. Η μία και μοναδική Alfa Romeo 155 GTA Stradale γνώρισε πολλές επιτυχίες σε αγώνες τουρισμού, όπως το γερμανικό DTM. Ωστόσο, στο αυτοκίνητο παραγωγής ποτέ δε δόθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για να ακολουθήσει μία πορεία ανάλογη, για παράδειγμα, με αυτήν της Mercedes-Benz 190 E 2.5-16. Ακολουθεί ένα εκπληκτικό video-αφιέρωμα στο συγκεκριμένο μοντέλο από τον Davide Cironi.