CarΗellas: FP3 GP Ουγγαρίας: Μάχη χιλιοστών

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

FP3 GP Ουγγαρίας: Μάχη χιλιοστών

Ο καιρός στο Ουγγαρόρινγκ έκανε την χάρη στους πιλότους, προσέφερε μια καθαρή τρίτη περίοδο δοκιμών και οι Lewis Hamilton, Max Verstappen και Sebastian Vettel τα έδωσαν όλα, προοικονομώντας μια πολύ κλειστή μάχη στις Κατατακτήριες Δοκιμές.
Μετά από μια θολή, θαμπή και βροχερή Παρασκευή, που δεν προσφέρθηκε για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων αναφορικά με την δυναμική των μονοθεσίων στην Βουδαπέστη, πιλότοι και ομάδες…
προσεύχονταν για ένα καθαρό τρίτο σκέλος ελεύθερων δοκιμών το Σάββατο το πρωί, έτσι ώστε να μπορέσουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους ενόψει των επερχόμενων Κατατακτήριων Δοκιμών.
Και μπορεί η Trident του Ralph Boschung να περιόρισε την διαδικασία σε 50 λεπτά, έχοντας γεμίσει με λάδια την πίστα κατά την διάρκεια του Feature Race της Formula 2 που προηγήθηκε, τα σύννεφα όμως μας έκαναν την χάρη και απολαύσαμε μια υπεργεμάτη τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τα κορυφαία μονοθέσια να σημειώνουν γρήγορους γύρους, με τρία διαφορετικά σετ μαλακής γόμας.
Ταχύτερος όλων αναδείχθηκε τελικά, όπως και χθες το πρωί, ο Lewis Hamilton, σημειώνοντας μάλιστα νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας με 1:16:084. Η μάχη όμως του Βρετανού με τους διώκτες του ήταν εξαιρετικά κλειστή, με τον Max Verstappen να ακολουθεί μόλις 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω και με τον Sebastian Vettel άλλα 69 μακριά από τον Ολλανδό της Red Bull, τοποθετώντας τις τρεις μεγάλες δυνάμεις του σπορ εντός του ίδιου δεκάτου και προοικονομώντας μια σφοδρή αντιπαράθεση για την pole position σε λίγη ώρα, στις Κατατακτήριες Δοκιμές.
Αυτό που καταφαίνεται ως τώρα είναι πως το πρώτο κομμάτι της πίστας ταιριάζει απόλυτα στην Scuderia Ferrari, η οποία όμως «πληγώνεται» αρκετά από το τελευταίο, το οποίο δείχνει να είναι το «ισχυρό χαρτί» στην φαρέτρα της Mercedes.
Τα άλλα τρία μονοθέσια των Big3 ακολούθησαν τους ομοσταύλους τους, με τον Valtteri Bottas στην τέταρτη θέση, κάτι λιγότερο από τρία δέκατα μακριά από τον αντίπαλό του για τον παγκόσμιο τίτλο, Lewis Hamilton. Ο Charles Leclerc τερμάτισε πέμπτος, λίγο πιο πίσω από τον Φινλανδό, ενώ ο Pierre Gasly έμεινε στην έκτη θέση, έξι δέκατα μακριά από την κορυφή.
Πολύ κοντά στον Γάλλο πλασαρίστηκε η ‘best of the rest’ McLaren, του Lando Norris, με τον Βρετανό να απέχει λιγότερο από ένα δέκατο από την δεύτερη RB15. Ο Carlos Sainz Jr. από την άλλη δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό του μικρού, βρέθηκε όμως κι αυτός στην δεκάδα, στην ένατη θέση.
Ανάμεσά τους τοποθετήθηκε η Alfa Romeo του Kimi Raikkonen, με το Top10 να συμπληρώνει η Haas του Kevin Magnussen. Λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Δανό ολοκλήρωσε την διαδικασία ο Romain Grosjean με το έτερο μονοθέσιο των Αμερικανών, ενώ στην 12η θέση τερμάτισε ο Daniil Kvyat.
Πολύ αρνητική ήταν η εικόνα των δύο Renault, με τον Nico Hulkenberg μόλις 13ο και τον Daniel Ricciardo στην 16η θέση. Ανάμεσα στους δύο πιλότους της ομάδας του Enstone πλασαρίστηκαν ο Sergio Perez και ο Antonio Giovinazzi, ενώ τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης κατέλαβαν οι Alexander Albon, George Russell, Lance Stroll και Robert Kubica, με την ομάδα της Williams να φαίνεται να έχει κάνει σημαντικό βήμα προς τα εμπρός μετά τις αναβαθμίσεις που έφερε στο Hockenheim.
Οι Κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 16:00 ώρα Ελλάδος και θα καλυφθούν ζωντανά από το ΕΡΤ SPORTS HD και το Cosmote Sport5HD.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!