CarΗellas: Κατατακτήριες GP Βελγίου: Τρίτη και φαρμακερή

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Κατατακτήριες GP Βελγίου: Τρίτη και φαρμακερή

Ο Charles Leclerc πήρε την τρίτη pole position της καριέρας του με έναν μαγικό γύρο στο Spa και ελπίζει πως αυτή θα μπορέσει να γίνει και το εφαλτήριο για την πρώτη νίκη της καριέρας του. ‘Lock-out’ για την Ferrari με δεύτερο τον Sebastian Vettel.
Ο Charles Leclerc πανηγύρισε την πρώτη pole της καριέρας του και της φετινής σεζόν στο Μπαχρέιν, εκεί όπου ένα μηχανικό πρόβλημα με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας του κινητήρα της Scuderia του στέρησε
όμως την πολυπόθητη νίκη.
Επτά αγώνες αργότερα, ο νεαρός Μονεγάσκος ήταν και πάλι στην κορυφή των κατατακτήριων δοκιμών, αυτήν την φορά στο Red Bull Ring της Αυστρίας. Ο τοπικός ήρωας όμως, Max Verstappen, με ένα προσπέρασμα μόλις λίγους γύρους πριν το φινάλε, έκλεψε την μπουκιά μέσα από το στόμα του Leclerc, αφήνοντάς τον εκ νέου μακριά από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Η τρίτη φορά ελπίζει ο νεαρός πιλότος της Ferrari να είναι και η φαρμακερή, μιας και με έναν καταπληκτικό γύρο, εξοβέλισε τον ανταγωνισμό και αναδείχθηκε ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές του Βελγικού Grand Prix, επιβεβαιώνοντας τον φρενήρη ρυθμό που είχαν δείξει οι δύο SF90 σε όλες τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών.
Δεύτερος έμεινε τελικά ο Sebastian Vettel, που έμεινε να παραπονιέται για την εξωφρενική κίνηση που συνάντησε στον γρήγορο γύρο του και του στέρησε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο.
Πίσω από τον Γερμανό, τερμάτισε ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton που ξεπέρασε τόσο την κακή χθεσινή του εμφάνιση όσο και το βαρύ τρακάρισμα που είχε στις σημερινές τρίτες ελεύθερες δοκιμές και υπερκέρασε τον ομόσταυλό του, Valtteri Bottas, που πλασαρίστηκε τέταρτος.
Από την πέμπτη θέση θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν ο poleman του Ουγγρικού Grand Prix, Max Verstappen, με την Red Bull να μην δείχνει ικανή να απειλήσει τις Ferrari και Mercedes, τουλάχιστον σε απόλυτο ρυθμό ενός γύρου.
Στην έκτη και έβδομη θέση τερμάτισαν την διαδικασία οι δύο Renault, των Daniel Ricciardo και Nico Hulkenberg, αμφότεροι όμως θα πάρουν ποινή πέντε θέσεων για αλλαγή κινητήριας μονάδας εσωτερικής καύσης και θα πέσουν εκτός δεκάδας.
Έτσι, δύο θέσεις θα κερδίσουν ο Kimi Raikkonen, με την Alfa Romeo, που για άλλο ένα τριήμερο βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα, παρά έναν μικροτραυματισμό στο πόδι που φημολογείτο πως θα τον αφήσει εκτός, ο Sergio Perez που επιβεβαίωσε την παραδοσιακή φόρμα της Racing Point στο Spa, πετυχαίνοντας να μπει στο Q3, καθώς και οι δύο Haas, των Kevin Magnussen και Romain Grosjean, με τον Lando Norris να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.
Από την έβδομη σειρά της εκκίνησης, πίσω από τις δύο Renault, θα δουν τα κόκκινα φώτα να σβήνουν ο Antonio Giovinazzi και ο Pierre Gasly, με τον Ιταλό να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την κινητήρια μονάδα του στο τέλος του Q1 και τον Γάλλο να επιστρέφει στην Toro Rosso ύστερα από 12 αγώνες στην Red Bull, στην θέση του Alex Albon που έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο.
Ο Ταϊλανδός θα εκκινήσει βέβαια από την προτελευταία θέση του grid, λόγω αλλαγής στην κινητήρια μονάδα της Honda του, με τον πρώην team-mate του, Daniil Kvyat δίπλα του για τον ίδιο λόγο.
Μπροστά τους, θα βρεθούν οι Carlos Sainz Jr και Lance Stroll επίσης με ποινές για αλλαγές σε εξαρτήματα του κινητήρα, αναβιβάζοντας έτσι τις δύο Williams, των Russell και Kubica στην 15η και 16η θέση αντίστοιχα.
Αυτό βέβαια στην περίπτωση που ο Πολωνός δεν χρειαστεί να προβεί κι εκείνος σε αλλαγή, ύστερα από το εντυπωσιακό σκάσιμο του κινητήρα της FW42 του στην αρχή της διαδικασίας των Κατατακτήριων Δοκιμών.
Ο μεγάλος αγώνας, 13ος για την φετινή σεζόν, είναι προγραμματισμένος για αύριο, Κυριακή, στις 16:10 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά τόσο από την ΕΡΤ1 όσο και από το Cosmote Sport5HD. 
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!