CarΗellas: Audi RS4 (B7): Το κτήνος των 100 ατμοσφαιρικών ίππων στο λίτρο (+video)

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Audi RS4 (B7): Το κτήνος των 100 ατμοσφαιρικών ίππων στο λίτρο (+video)

Πίσω στο 2005, η γερμανική φίρμα παρουσίασε ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην ιστορία της, το Audi RS4 με κωδική ονομασία B7.



Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορεί να μην είχε την σκληροπυρηνική εμφάνιση, ξεχώρισε όμως γιατί ήταν από τα ελάχιστα sedan στην ιστορία του τμήματος RS. Χαρακτηρίστηκε από όλους ως το απόλυτο τετρακίνητο όπλο. Είχε εκπληκτικά bucket καθίσματα της Racaro που με ηλεκτρικό τρόπο «αγκαλιάζουν» το σώμα και flat-buttom τιμόνι.

Δείτε επίσης: Seat Leon Cupra: Γνωρίζετε την τετρακίνητη έκδοση με κομπρέσορα; (+video)

Βέβαια, τα στοιχεία που το έκαναν τόσο ξεχωριστό ήταν τα μηχανικά μέρη και κυρίως αυτός ο διαμαντένιος κινητήρας. Ένα ατμοσφαιρικό V8 μοτέρ χωρητικότητας 4,2 λίτρων με απόδοση 420 ίππων και ροπή 430 Nm, το οποίο ήταν ικανό να στροφάρει μέχρι τις 8.250 σ.α.λ. Εννοείται πως η κίνηση περνούσε και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα Quattro να κατανέμει τη ροπή 40/60 στον εμπρός και πίσω άξονα.



Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό με έξι σχέσεις και για τα 0-100 χλμ/ώρα η Audi λέει ότι απαιτούνται μόλις 4,7 δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο που θα δείτε είναι βαμμένο στο χρώμα «Sprint blue» και φέρει κεραμικά δισκόφρενα. Ανήκει στον ιδιοκτήτη του καναλιού «Auditography», ο οποίος μας έχει χαρίσει κατά καιρούς εκπληκτικά videos με μοντέλα από το Ίνγκολσταντ. Μοναδική μη εργοστασιακή προσθήκη είναι το σύστημα εξάτμισης της Milltek και τα ελατήρια χαμηλώματος της H&R.