CarΗellas: Η ελληνική Mercedes των 4,6 εκατ. χλμ και το νέο ρεκόρ!

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Η ελληνική Mercedes των 4,6 εκατ. χλμ και το νέο ρεκόρ!

Ένα από τα εκθέματα του μουσείου της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη ανήκε κάποτε σε Έλληνα οδηγό ταξί και βρίσκεται μέχρι σήμερα εκεί γιατί παραμένει το weμοντέλο της γερμανικής φίρμας με τα περισσότερα χιλιόμετρα στην ιστορία της.
Η εικονιζόμενη Mercedes-Benz 240D είναι μοντέλο του 1976 και εν έτει 1981 ο Γρηγόρης Σαχινίδης, οδηγός ταξί από τη Θεσσαλονίκη, ταξίδεψε μέχρι τη Γερμανία για να αγοράσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με ήδη
220.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Με σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο σε λειτουργία, το αυτοκίνητο έφτασε στο σημείο να πετύχει νέο ρεκόρ διανυθέντων χιλιομέτρων αγγίζοντας το 2004 τα 4.667.097 χιλιόμετρα.
Μετά από επικοινωνία που είχε ο Γρηγόρης Σαχινίδης με την γερμανική φίρμα, το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο μουσείο και ο Έλληνας επαγγελματίας οδηγός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με μία ολοκαίνουρια Mercedes-Benz C200 CDI. Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι το αυτοκίνητο κατάφερε να διανύσει αυτά τα χιλιόμετρα με τρεις συνολικά κινητήρες και η συντήρησή του γινόταν ευλαβικά.
Όπως παρατηρήσατε στην εισαγωγή του κειμένου, αναφερόμαστε στο αυτοκίνητο με τα περισσότερα χιλιόμετρα στην ιστορία της Mercedes-Benz, γιατί στο σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών, το απόλυτο ρεκόρ ανήκει σε ένα Volvo P1800 του 1966, το οποίο έχει διανύσει 4,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα.