CarΗellas: Επίσημο: Νέο Audi A6

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Επίσημο: Νέο Audi A6

Μπορεί να είχε προγραμματιστεί για λίγο αργότερα η παρουσίαση του νέου Audi A6, αλλά μετά από κάποια διαρροή πλέον γνωρίζουμε τα πάντα για την 8η γενιά του πολυτελούς γερμανικούς sedan.
Audi-A6
Το νέο Audi A6 θα κληθεί να αντιμετωπίσει κυρίως τα BMW 5-Series και Mercedes-Benz E-Class, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχει μεγαλώσει αρκετά. Το μήκος του αγγίζει πλέον τα 4.939
mm και είναι μεγαλύτερο από το απερχόμενο μοντέλο, ενώ το αμάξωμα είναι υπερβολικά αεροδυναμικό με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι μόλις 0,29. Για τη διατήρηση του βάρους σε χαμηλό επίπεδο έγινε εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και χάλυβα, αλλά το γεγονός ότι θα υπάρχουν μπαταρίες για την υβριδική τεχνολογία καθιστά το νέο μοντέλο βαρύτερο από το προηγούμενο.

Σχεδιαστικά, το νέο Audi A6 φαίνεται ότι «δανείζεται» τη φιλοσοφία του μεγαλύτερου A8, με την τραπεζοειδή μάσκα και τα έντονα νεύρα πάνω στο καπό. Αντίθετα, στο πίσω μέρος διαφέρει περισσότερο λόγω των νέων φωτιστικών σωμάτων, της σχεδιαστικής λεπτομέρειας που ενώνει τα δύο σώματα και του sportive προφυλακτήρα που εξοπλίζεται και με έναν διακριτικό διαχύτη. Επίσης, τα φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω είναι τεχνολογίας Led, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό συναντάμε και την τεχνολογία Laser. Σε ότι αφορά τις ζάντες αλουμινίου, τα σχέδια είναι πολλά και τα μεγέθη κυμαίνονται από 17 έως 21 ίντσες.
Audi-A6-rear
Στο εσωτερικό συναντάμε το σπορ τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, δερμάτινες επενδύσεις και ξύλινες ή αλουμινίνιες διακοσμητικές επιφάνειες, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Το λογισμικό MMI της Audi συνδέεται με έξυπνες συσκευές και ο έλεγχος γίνεται από μία οθόνη 8,6 ιντσών. Επιπλέον, στην προαιρετική έκδοση MMI Plus υπάρχει άλλη μία οθόνη για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία με μέγεθος 10,1”, ενώ σε κάθε έκδοση ο πίνακας οργάνων θα είναι ψηφιακός με οθόνη 12,3 ιντσών. Να σημειώσουμε επιπλέον, ότι μέσω της MyAudi εφαρμογής, το πολυτελές sedan θα μπορεί να παρκάρει χωρίς τον οδηγό και να κλειδώνει-ξεκλειδώνει με την απουσία του κανονικού κλειδιού.
Audi-A6-interior
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην «υποτυπώδη» υβριδική τεχνολογία του νέου Audi A6, η οποία εξοπλίζει όλες τις εκδόσεις και παραμένει ενεργοποιημένη από τα 55 έως τα 160 km/h. Κερδίζει ενέργεια από την επιβράδυνση και εξοικονομεί έως και 0,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, γνωστές προς το παρόν είναι μόνο οι μεγάλες εκδόσεις με τον βενζινοκίνητο V6 TFSI χωρητικότητας 3.000 κ.εκ να αποδίδει 340 ίππους και 500 Nm ροπής, με αποτέλεσμα να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα. Ακολουθεί ο πετρελαιοκίνητος 3.0 TDI με δύο εκδόσεις, μία με 228 ίππους και μία με 286 ίππους και 620 Nm ροπής. Ασφαλώς, το Audi A6 θα διατεθεί και σε 2λιτρες εκδόσεις, αλλά και στις σκληροπυρηνικές «S» και «RS». Και τα τρία μηχανικά σύνολα συνοδεύονται από το σύστημα τετρακίνησης Quattro, ενώ η βενζινοκίνητη έκδοση εξοπλίζεται με το 7άρι αυτόματο S-Tronic και οι πετρελαιοκίνητες με το 8τάχυτο αυτόματο Tiptronic.

Η πρεμιέρα της 8ης γενιάς Audi A6 θα λάβει χώρα στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης, με την Avant έκδοση να δίνει το παρόν στην έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο. Οι τιμές παραμένουν προς το παρόν άγνωστες.