CarΗellas: Προθερμαντήρες: Ότι πρέπει να γνωρίζετε!

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Προθερμαντήρες: Ότι πρέπει να γνωρίζετε!

Οι πετρελαιοκινητήρες είναι μηχανές ανάφλεξης με συμπίεση, γεγονός που σημαίνει ότι το ψεκαζόμενο καύσιμο αναφλέγεται χωρίς την ανάγκη ενός σπινθήρα ανάφλεξης.
thermanthres
Σε σύγκριση με τους κινητήρες ανάφλεξης με σπινθήρα, οι κινητήρες ανάφλεξης με συμπίεση απαιτούν σύνθετα συστήματα ψεκασμού και σχέδια κινητήρα. Έτσι, κάθε κινητήρας πετρελαίου εξοπλίζεται με
προθερμαντήρες. Πρόκειται για ένα εξάρτημα που βοηθά κατά την κρύα εκκίνηση και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ανάφλεξης για το ψεκαζόμενο καύσιμο μέσω ηλεκτρικά παραγόμενης θερμικής ενέργειας που μεταφέρεται στο θάλαμο καύσης. Ασφαλώς, ο προθερμαντήρας χρησιμοποιείται ως βοήθημα κρύας εκκίνησης και για τους πετρελαιοκινητήρες άμεσου ψεκασμού.
Η λειτουργία των σύγχρονων προθερμαντήρων ξεκινά όταν ενεργοποιείται ο διακόπτης της μίζας και διαρκεί για περίπου 2-5 δευτερόλεπτα υπό φυσιολογικές συνθήκες εξωτερικής θερμοκρασίας, μέχρι ο κινητήρας να είναι έτοιμος να ξεκινήσει. Ο χρόνος μεταθέρμανσης είναι έως και 3 λεπτά μετά την εκκίνηση του κινητήρα, για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων και θορύβου. Η κατάσταση λειτουργίας του κινητήρα καταγράφεται μέσω της θερμοκρασίας του ψυκτικού υγρού, ενώ η διαδικασία μεταθέρμανσης συνεχίζεται μέχρι το ψυκτικό υγρό να φτάσει σε θερμοκρασία 70 °C.
Πηγή: beru