CarΗellas: Επίσημο: Νέο Cupra Ateca (pics+vid)

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Επίσημο: Νέο Cupra Ateca (pics+vid)

Ήδη θα έχετε ακούσει ότι η Cupra αποτελεί πλέον μία ανεξάρτητη φίρμα που αναλαμβάνει τα μέχρι πρότινος κορυφαία μοντέλα της Seat και στην πρώτη επίσημη εκδήλωσή της στη Βαρκελώνη παρουσίαση και το πρώτο της μοντέλο. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του επιτυχημένου SUV, Ateca!
Seat-Ateca_Cupra
Εξωτερικά, διαφαίνεται το νέο λογότυπο, η νέα μάσκα είναι κυψελοειδής, ενώ δεν απουσιάζουν τα sportive στοιχεία, όπως ο πίσω μαύρος διαχύτης με τις 4πλές απολήξεις, τα πλαϊνά spoiler, οι σκουρόχρωμοι
καθρέφτες και οι ράγες οροφής, αλλά και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19 ιντσών. Τα χρώματα στα οποία θα διατεθεί είναι τα εξής: Energy Blue, Velvet Red, Brilliant Silver, Rodium Grey, Magic Black and Nevada White.
Από την άλλη πλευρά, στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις τύπου alcantara και αλουμινένια διακοσμητικά στοιχεία. Ασφαλώς, δεν γινόταν να λείπει ένα πολυλειτουργικό flat-buttomed τιμόνι, αλλά και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8 ιντσών.
Seat-Ateca_Cupra-rear
Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, το νέο Cupra Ateca εφοδιάζεται τον νέο υπερτροφοδοτούμενο 2.0 TSI με την απόδοση να φτάνει στους 300 ίππους. Ασφαλώς η κίνηση θα περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4Drive, ενώ μοναδική επιλογή για το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι το αυτόματο DSG 7 σχέσεων.
Seat-Ateca_Cupra-interior
Ο οδηγός θα είναι σε θέση ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα οδήγησης Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road καο ασφαλώς CUPRA, όπου θα σκληραίνει την ανάρτηση και θα μεταβάλλει την απόκριση του κινητήρα. Σύμφωνα με την θυγατρική εταιρεία της Seat, το νέο Cupra Ateca θα επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα υπολογίζεται στα 245 km/h.