CarΗellas: Επίσημο: Νέα Porsche 911 GT3 RS (pics+vid)

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Επίσημο: Νέα Porsche 911 GT3 RS (pics+vid)

Η αντίστροφη μέτρηση για την έκθεση της Γενεύης έχει ξεκινήσει και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλύπτει σιγά σιγά τα «διαμάντια» της. Κάπως έτσι έφτασε και η ώρα της Porsche 911 GT3 RS.
Porsche-911_GT3_RS
Η νέα έκδοση του γερμανικού μοντέλου διακρίνεται από τον σκληροπυρηνικό της χαρακτήρα, ενώ ακολουθεί την «πιστάδικη» φιλοσοφία των προγόνων της. Σήμα κατατεθέν εξωτερικά είναι η τεράστια αεροτομή και τα
λογότυπα GT3 RS που βρίσκονται στο πλαϊνό μέρος.
Porsche-911_GT3_RS_rear
Στο εσωτερικό το κλίμα είναι «σπαρτιάτικο», ενώ υπάρχουν άλλες δύο εκδόσεις που προσφέρουν αξεσουάρ πίστας, που σίγουρα δεν θα αφήσουν αδιάφορο τον υποψήφιο αγοραστή τέτοιου είδους αυτοκινήτων. Η πρώτη ονομάζεται «Clubsport» και εξοπλίζεται με roll cage, πυροσβεστήρα και ζώνες έξι σημείων, ενώ η δεύτερη ονομάζεται «Weissach» και διακρίνεται για το μειωμένο της βάρος, μιας και το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και οι ζάντες από μαγνήσιο.
Περνώντας στα μηχανικά μέρη, η νέα Porsche 911 GT3 RS εξοπλίζεται με τον 6κύλινδρο επίπεδο ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων που αποδίδει 520 ίππους. Η κίνηση περνά ασφαλώς στον πίσω άξονα μέσω του 7τάχυτου αυτόματου PDK, ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην εξελιγμένη ενεργητική τετραδιεύθυνση. Σύμφωνα με την Porsche, η νέα GT3 RS θα αγγίζει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 312 km/h. Όσον αφορά στους τροχούς, εμπρός θα συναντάμε 20άρες ζάντες με ελαστικά μεγέθους 265/35 και πίσω ζάντες 21 ιντσών με ελαστικά 325/30.
Porsche-911_GT3_RS_interior
Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ οι παραδόσεις στους τυχερούς αγοραστές προβλέπεται εντός του έτους!