CarΗellas: Γυρισμένα χιλιόμετρα με «υπογραφή» Ferrari

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Γυρισμένα χιλιόμετρα με «υπογραφή» Ferrari

Ένα έγγραφο της Ferrari αποκάλυψε η Daily Mail, το οποίο αποδεικνύει ότι οι επίσημοι αντιπρόσωποί της ήταν σε θέση να μειώσουν τα χιλιόμετρα του οδομέτρου.
ferrari odometer
Πρόκειται για μία τακτική που έχουμε σχολιάσει πολλές φορές με εμπόρους οχημάτων να γυρίζουν τα χιλιόμετρα των αυτοκινήτων προκειμένου να πωληθούν ευκολότερα και σε υψηλότερη τιμή. Αλλά είναι
δυνατόν κάτι τέτοιο να συνέβαινε και σε επίσημες αντιπροσωπείες της Ferrari; Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2017 όταν η επίσημη ιταλική φίρμα απέστειλε σημείωμα στους αντιπροσώπους λέγοντάς τους να πάψουν να χρησιμοποιούν το «Deis Tester», ένα μηχάνημα που έχει την ικανότητα να μειώνει ή να μηδενίζει τα διανυθέντα χιλιόμετρα των μοντέλων της.
Το έγγραφο που βλέπετε κατατέθηκε στη δικαιοσύνη από έναν πρώην πωλητή της Ferrari, ο οποίος απολύθηκε όταν διαφώνησε με την παράνομη τακτική. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια των δικαστικών αρχών της Φλόριντα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως στη συγκεκριμένη πολιτεία το συγκεκριμένο αδίκημα ισοδυναμεί με κακούργημα.
ferrari_deis_tester