CarΗellas: Τίτλοι τέλους για Ford Focus RS με ειδική έκδοση

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Τίτλοι τέλους για Ford Focus RS με ειδική έκδοση

Η φράση «όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν» ισχύει και στην περίπτωση του αγαπημένου μας Ford Focus RS. Η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε ότι στις 6 Απριλίου ολοκληρώνεται η παραγωγή του «καυτού» hatchback με μία εντυπωσιακή έκδοση που ονομάζεται Heritage Edition.
ford-focus-rs-heritage-edition
Σήμα κατατεθέν του Ford Focus RS Heritage Edition είναι το μοναδικό διαθέσιμο πορτοκαλί χρώμα, ενώ εξωτερικά για να διαφέρει από τα υπόλοιπα οι δαγκάνες θα είναι βαμμένες γκρι, οι καθρέφτες, οι ζάντες,
καθώς και η πίσω αεροτομή θα είναι μαύρα, ενώ στα πολλά σημεία θα υπάρχει το λογότυπο «RS Edition». Επίσης, όλα τα προαιρετικά διαθέσιμα extras θα τα συναντάμε σε αυτή την ειδική έκδοση, όπως πχ την ηλιοροφή. Στο εσωτερικό, πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίζουν τα θερμαινόμενα καθίσματα της Recaro.
Ασφαλώς, η έκδοση που αποτελεί το «κύκνειο» άσμα, δε θα μπορούσε να μην τροποποιηθεί μηχανικά. Γι’ αυτό το λόγω, τοποθετήθηκε ένα μπλοκέ διαφορικό της Quaife και η ιπποδύναμη αυξήθηκε κατά 25 ίππους, φτάνοντας στους 375. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, υπήρξαν επεμβάσεις στο σύστημα εισαγωγής, την ECU και το σύστημα υπερπλήρωσης.
ford-focus-rs-heritage-edition (1)
Το Ford Focus RS Heritage Edition θα διατεθεί σε μόλις 50 αντίτυπα, τα οποία όπως ήδη έχετε καταλάβει θα είναι και τα τελευταία, ενώ η έλευση του επόμενου Focus RS αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2019.