CarΗellas: 20 χρόνια BMW M και Moto GP

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

20 χρόνια BMW M και Moto GP

Φέτος θα είναι η 20η χρονιά που η BMW M GmbH συμμετέχει σαν ‘Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP’ παρέχοντας τον στόλο των αυτοκινήτων ασφαλείας. Στην επετειακή χρονιά, επικεφαλής του στόλου θα είναι η νέα BMW M5 MotoGP Safety Car.
BMW M5 MotoGP_1
«Σπάνια συναντάς μία τόσο μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία στο σπορ, και είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την ξεχωριστή επέτειο», δήλωσε ο Frank van Meel, Πρόεδρος της BMW M GmbH. Ο στόλος των
επίσημων οχημάτων MotoGP περιλαμβάνει συνολικά επτά διαφορετικά αυτοκίνητα BMW M υψηλών επιδόσεων.

Δίπλα στη νέα BMW M5 MotoGP Safety Car συμμετέχει και η BMW M3 Safety Car. Η BMW M GmbH θα προσφέρει επίσης στον Υπεύθυνο Ασφαλείας (Safety Officer) και στον Αλυτάρχη (Race Director) μία BMW M4 Coupé Safety Car και μία BMW M2 Safety Car. Επιπλέον, η BMW X5 M Medical Car θα δώσει ξανά το παρών στις πίστες, ενώ μία BMW M6 Gran Coupé Safety Car είναι ομοίως έτοιμη για δράση. Δύο BMW S 1000 RR, ως μοτοσικλέτες ασφαλείας από την BMW Motorrad, ολοκληρώνουν το στόλο οχημάτων ασφαλείας του 2018.
BMW M5 MotoGP
Σχετικά με την BMW M5 MotoGP Safety Car, το αυτοκίνητο ασφαλείας του φετινού Moto GP όπως ήδη αναφέραμε, ο V8 TwinPower Turbo κινητήρας 4,4 λίτρων αποδίδει 600 ίππους και 750 Nm ροπής, ενώ η κίνηση περνά στους τροχούς μέσω του σύστηματος τετρακίνησης M xDrive.