CarΗellas: Τα 5 κορυφαία χαρακτηριστικά της Porsche 911 GT2 RS (vid)

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Τα 5 κορυφαία χαρακτηριστικά της Porsche 911 GT2 RS (vid)

Η Porsche 911 GT2 RS παραμένει στην κορυφή των ταχύτερων αυτοκινήτων της πίστας του Nurburgring εδώ και αρκετό καιρό. Έτσι, η Porsche ετοίμασε ένα βίντεο αφιερωμένο στα πέντε χαρακτηριστικά που κάνουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να ξεχωρίζει.
2018-porsche-911-gt2-rs-49_1600x0w
Το πρώτο σχετίζεται με τη σχεδίαση και την αεροδυναμική, όπου ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις εισαγωγές αέρα στο καπό για την ψύξη των φρένων, την τεράστια αεροτομή και τον διαχύτη που σε συνεργασία
παράγουν 400 κιλά κάθετης αντίδρασης, ενώ το εμπρός αεροδυναμικό βοήθημα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και παράγει άλλα 200 κιλά κάθετης δύναμης.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό έχει να κάνει με τον εντυπωσιακό ήχο που παράγεται από τον κινητήρα. Εδώ δε χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις, απλά δυναμώστε τον ήχο! Ακολουθούν τα μέρη του αμαξώματος που συνέβαλαν στη μείωση του βάρους, όπως η ανθρακονημάτινη οροφή, οι Gorilla Glass γυαλινες επιφάνειες και η κατασκευασμένη από μαγνήσιο οροφή. Το τέταρτο χαρακτηριστικό που αναλύεται είναι η οδηγική συμπεριφορά, με ξεχωριστή αναφορά στο κιβώτιο PDK και το σύστημα τετραδιεύθυνσης. Για το τέλος μένει η «καρδιά» της 911 GT2 RS, ένας «τρομακτικός» twin-turbo κινητήρας χωρητικότητας 3,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 700 ίππους.
Ο άνθρωπος που θα εξηγήσει τα πέντε χαρακτηριστικά του σκληροπυρηνικού μοντέλου μόνο τυχαίος δεν είναι. Ονομάζεται Lars Kern και βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του γερμανικού μοντέλου όταν γύρισε την «πράσινη κόλαση» σε 6 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα.