CarΗellas: Νέα υβριδική Bentley Bentayga

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Νέα υβριδική Bentley Bentayga

Το πρώτο SUV της Bentley παρουσιάστηκε πριν από περίπου τρία χρόνια στην Φρανκφούρτη και πλέον έφτασε η ώρα να δούμε την υβριδική του έκδοση στην έκθεση της Γενεύης, η οποία άνοιξε τις πύλες της.
Bentley-Bentayga_Hybrid
Η νέα έκδοση ονομάζεται Bentley Bentayga Hybrid και ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της βρετανικής φίρμας να «παντρέψει» το κλασσικό στυλ με τις τεχνολογίες του μέλλοντος. Εξωτερικά δεν
υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τις «απλές» εκδόσεις, ενώ ο εκκεντρικός σχεδιασμός συνδυάζεται με το καθαρόαιμο στυλ της Bentley. Τα sportive στοιχεία δε λείπουν, όπως οι LED προβολείς, οι εντυπωσιακές εισαγωγές και τα μεγάλα φτερά που “φιλοξενούν” τροχούς από 20 ως 22 ίντσες.
Από την άλλη πλευρά, στο εσωτερικό δημιουργείται ένα άκρως πολυτελές κλίμα. Υπερπολυτελές δερμάτινες επενδύσεις κοσμούν το εσωτερικό και συνδυάζονται αρμονικά με τις μεταλλικές και αλουμινένιες επιφάνειες. Παράλληλα, μια σειρά από “extras” έρχεται να απογειώσει τα επίπεδα πολυτέλειας, όπως τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και κλιματιζόμενα μπροστά καθίσματα, τα συστήματα μασάζ, η μεγάλη πανοραμική οροφή και πολλά gadgets όπως WiFi, θύρες USB και Bluetooth.
Bentley-Bentayga_Hybrid_rear
Την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών αναλαμβάνει μία οθόνη 8 ιντσών, ενώ οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων απολαμβάνουν το Bentley Entertainment Tablet, μια αφαιρούμενη συσκευή Android 10.2 ιντσών με 4G, WiFi και Bluetooth.
Bentley-Bentayga_Hybrid_interior
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, στη βάση της γκάμας αναμένεται να βρίσκεται το υβριδικό σύστημα της Porsche Panamera 4 E-hybrid με υπερτροφοδοτουμενο V6 κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων, όπου με τη συνεισφορά του ηλεκτροκινητήρα η απόδοση θα αγγίζει τους 462 ίππους και 700 Nm ροπής. Ασφαλώς, υβριδικές εκδόσεις θα δούμε και στους μεγαλύτερους κινητήρες W12, V8 Diesel και V8 βενζίνης, ενώ όλες οι εκδόσεις είναι τετρακίνητες. Τα προγράμματα οδήγησης που μπορεί να επιλέξει ο οδηγός είναι τρία, το EV Drive, το Hybrid και το Hold, ενώ σύμφωνα με τη βρετανική φίρμα, το αυτοκίνητο να κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα και ο χρόνος επαναφόρτισης αγγίζει τις 2,5 ώρες.