CarΗellas: Νέο Audi RS5 Sportback (pics)

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Νέο Audi RS5 Sportback (pics)

Στην επίσημη παρουσίαση του Audi RS5 Sportback προχώρησε η γερμανική φίρμα στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το 5πορτο αμάξωμα του γνωστού μας coupe επιδόσεων.
Audi-RS5_Sportback
Στις πρώτες φωτογραφίες, πέρα από τις επιπλέον δύο πόρτες, διακρίνονται οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, τα έντονα «νεύρα» που διατρέχουν το καπό και οι εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20 ιντσών, ενώ
είναι εμφανείς οι μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με το μικρότερο «αδερφάκι» S5 Sportback. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια πολύ διακριτική αεροτομή, που σε συνδυασμό με τις διπλές οβάλ απολήξεις των εξατμίσεων και τον διαχύτη να δημιουργούν ένα επιθετικό χαρακτήρα.
Στο εσωτερικό πρωταγωνιστούν οι Nappa δερμάτινες επενδύσεις, το flat-bottomed τιμόνι και ο Audi Virtual Cockpit ψηφιακός πίνακας οργάνων, που παρέχει, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, πληροφορίες για τα ελαστικά και τα G που δέχεται το αμάξωμα.
Audi-RS5_Sportback-rear
Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με την coupe έκδοση. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος V6 TFSI κινητήρας χωρητικότητας 2,9 λίτρων που συναντάμε στην Porsche Panamera 4S. Βέβαια, στην περίπτωση του Audi RS5 είναι ελαφρώς ισχυρότερος, με την ισχύ να φτάνει στους 450 ίππους και τη ροπή στα 600 Nm.
Audi-RS5_Sportback-interior
Η κίνηση περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Quattro σε αναλογία 40/60 εμπρός/πίσω, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι Τiptronic οκτώ σχέσεων. Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική αγγίζει τα 280 km/h.
Η έναρξη πωλήσεων υπολογίζεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2018.