CarΗellas: Audi RS4-R με 530 ίππους από τον οίκο ABT

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Audi RS4-R με 530 ίππους από τον οίκο ABT

Η ABT Sportsline αποτελεί συνώνυμο των βελτιωμένων Audi και το εικονιζόμενο RS4 Avant είναι άλλο ένα δημιούργημα του γερμανικού οίκου.
abt-rs4-r-01
Εξωτερικά, οι διαφορές είναι είναι αρκετές και το βελτιωμένο Audi RS4-R ξεχωρίζει με τις τεράστιες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21 ιντσών και ελαστικών 275/25. Επίσης στην εμπρός γρίλια αναγράφεται το όνομα
του μοντέλου, πίσω ξεχωρίζει ο διαχύτης και οι δύο διπλές carbon απολήξεις, ενώ αρκετές λεπτομέρειες είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, όπως οι καθρέφτες. Παρόμοιο κλίμα επικρατεί και στο εσωτερικό του σκληροπυρηνικού οικογενειακού μοντέλου, όπου συναντάμε ένα flat-buttomed τιμόνι, δερμάτινες επενδύσεις και carbon διακοσμητικά στοιχεία στο ταμπλό.
Ασφαλώς, βελτίωση έχει γίνει και στο «στήσιμο» του οχήματος με την τοποθέτηση άλλη ανάρτησης και χαμηλότερων ελατηρίων υπό την επίβλεψη της KW, ενώ για τη βελτίωση της ακαμψίας υπάρχει παχύτερη αντιστρεπτική .
abt-rs4-r-1
Βέβαια, βελτίωση χωρίς «σκάλισμα» του κινητήρα δεν υφίσταται, γι’ αυτό τοποθετήθηκε ένα πρόγραμμα αλλαγής στην χαρτογράφηση του κινητήρα με τη βοήθεια παράλληλου εγκεφάλου, αλλά και μία εξάτμιση αγωνιστικού τύπου. Το αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της ιπποδύναμης του V6 biturbo χωρητικότητας 2,9 λίτρων στους 530 ίππους (+80) και της ροπής στα 690 Nm (+90). Έτσι, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική φτάνει στα 280 km/h.
abt-rs4-r-5
Η επίσημη παρουσίαση του Audi RS4-R θα λάβει χώρα στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης και θα διατεθεί προς πώληση σε μόλις 50 αντίτυπα.