CarΗellas: Έρχεται Mercedes-AMG A45 με 400+ ίππους

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Έρχεται Mercedes-AMG A45 με 400+ ίππους

Πριν από περίπου ένα μήνα παρουσιάστηκε στο Άμστερνταμ η νέα γενιά της Mercedes-Benz A-Class και ήδη έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες πληροφορίες για την A45 AMG, την κορυφαία έκδοση του μοντέλου.
Mercedes-amg A45
Σύμφωνα λοιπόν με τον Tobias Moers, τον επικεφαλής του τμήματος AMG, το γερμανικό hot hatch θα εξοπλίζεται με έναν ολοκαίνουριο 2λιτρο κινητήρα, ο οποίος θα ξεπεράσει σε ισχύ τους 400 ίππους.
Παράλληλα, το νέο 4Matic σύστημα τετρακίνησης θα διαθέτει πρόγραμμα οδήγησης για drift και ενδεχομένως να είναι ίδιο με αυτό που συναντάμε στη E63S, ενώ το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που επιλέχθηκε είναι 9άρι.
Τέλος, να σημειώσουμε, πρώτον ότι η φωτογραφία που βλέπετε δεν είναι επίσημη, μιας και η κορυφαία έκδοση δεν έχει παρουσιαστεί, δεύτερον ότι θα υπάρξει και μία έκδοση A35 AMG με περίπου 300 ίππους για να «κοντραριστεί» με αυτοκίνητα όπως το Audi S3 και τρίτον ότι υπάρχει μία φήμη ότι η κωδική ονομασία της κορυφαίας έκδοσης μπορεί αντί για Α45 να είναι Α50. Αναμένουμε, λοιπόν, για περισσότερες πληροφορίες!