CarΗellas: Ποια είναι η πολυτιμότερη εταιρεία για το 2018;

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ποια είναι η πολυτιμότερη εταιρεία για το 2018;

Επί σειρά ετών, λόγω κυρίως των πωλήσεων της, η Toyota βρισκόταν στην κορυφή των πολυτιμότερων εταιρειών. Αλλά φέτος ο νικητής δεν «κατάγεται» από την Ιαπωνία.
2015_mercedes_amg_gt_s_uk_spec-HD
Σύμφωνα λοιπόν με τον δείκτη «Brand Finance Report 2018», η πολυτιμότερη φίρμα για το 2018 είναι η Mercedes-Benz με αξία της τάξης των 43,9 δις δολαρίων, επίδοση που επιτεύχθηκε έπειτα από αύξηση
κατά 24% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους ειδικούς έγινε πραγματικότητα, τόσο λόγω της αύξησης των πωλήσεων, όσο και λόγω των κεφαλαίων ανάπτυξης που επενδύθηκαν.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Toyota με αξία 43,7 δις δολαρίων και μείωση του ρυθμού ανάπτυξης κατά 7%, ενώ η τριάδα ολοκληρώνεται με την BMW των 41,8 δις. Αξίζει να τονίσουμε άλλα δύο εντυπωσιακά στοιχεία για την εν λόγω κατάταξη, το πρώτο σχετίζεται με την Aston Martin, η οποία κατάφερε να αναδειχθεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με άνοδο 268% φτάνοντας στην 24 θέση της κατάταξης, ενώ το δεύτερο σχετίζεται με τις Ασιατικές φίρμες οι οποίες αναπτύσσονται ραγδαία και το γεγονός ότι έξι από αυτές βρέθηκαν στην πρώτη 50άδα είναι η καλύτερη απόδειξη.
Για τη δημιουργία του δείκτη που αναφέραμε δεν λαμβάνεται υπόψιν μόνο η αξία της κάθε εταιρεία, αλλά τα έσοδά της, οι πωλήσεις, τα ποσά που επενδύονται και άλλοι παράμετροι!