CarΗellas: FP1-2 GP Σιγκαπούρης: Μάχη μέχρις εσχάτων

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

FP1-2 GP Σιγκαπούρης: Μάχη μέχρις εσχάτων

Η πρώτη μέρα του Grand Prix Σιγκαπούρης άφησε υποσχέσεις για μια μυθική «three-way fight» στους στενούς δρόμους της Marina Bay, με τον Daniel Ricciardo και τον Kimi Raikkonen να εμφανίζονται ταχύτεροι σε πρώτη και δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών αντίστοιχα.
fp2

Η Formula 1 μπήκε αισίως στην τελική της ευθεία, αφήνοντας πίσω την Ευρώπη μετά από επτά συνεχόμενους αγώνες και ταξιδεύοντας προς ανατολάς και πιο συγκεκριμένα στην Marina Bay Street Circuit
της Σιγκαπούρης, εκεί που θα διεξαχθεί την Κυριακή το βράδυ ο 15ος αγώνας της φετινής σεζόν και 11ος σε ισάριθμα χρόνια στους δρόμους του μεγάλου Ασιατικού λιμανιού.
Εκεί αναμένεται ταυτόχρονα να δοθεί μια πολύ μεγάλη μάχη ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες δυνάμεις του σπορ, κάτι που επιβεβαιώθηκε σήμερα με τις διαφορές ανάμεσα σε Ferrari, Mercedes και Red Bull να παρουσιάζονται μηδαμινές τόσο στην πρώτη όσο κυρίως στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.
Αρχικά, το πρωί οι «Κόκκινοι Ταύροι» κυριάρχησαν, κάνοντας το 1-2 με τους Daniel Ricciardo και Max Verstappen αντίστοιχα, το απόγευμα όμως ήταν η σειρά των Ferrari και Mercedes να απαντήσουν, με τον Kimi Raikkonen να ξεπερνά οριακά τον Lewis Hamilton και να αφήνει στην τρίτη και τέταρτη θέση τα κυανέρυθρα μονοθέσια των Verstappen-Ricciardo.
garagistasΚάπως έτσι, όλα συνηγορούν πως αύριο και μεθαύριο θα δοθεί μία μεγάλη «three way» μάχη, της οποίας το αποτέλεσμα παραμένει προς ώρας εξόχως αμφίβολο. Κι αυτό γιατί η εικόνα του πραγματικού ρυθμού των μονοθεσίων παραμένει αρκετά θολή, μετά το κακό ξεκίνημα στην ημέρα της Mercedes, που είδε τα μονοθέσιά της στο 6-8 το πρωί, πριν ανακάμψει το απόγευμα αλλά και εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου στην πίστα του Sebastian Vettel που σημείωσε μόλις 12 γύρους στο FP2 και έμεινε στην ένατη θέση, λόγω ενός χτυπήματος στον τοίχο στην προτελευταία στροφή της πίστας.
Από εκεί και έπειτα, πολύ δυνατή εμφανίζεται στην Σιγκαπούρη η Renault. Οι Γάλλοι είδαν αμφότερα τα μονοθέσιά τους στην δεκάδα και στις δύο περιόδους ελεύθερων, όντας η μοναδική ομάδα εκτός της «Big Three» που το πέτυχε αυτό, πολύ περισσότερο όμως είχαν την τύχη να βάλουν έναν πιλότο τους μέσα στην εξάδα, τόσο στο FP1 όσο και στο FP2 αρχικά με την πέμπτη θέση του Nico Hulkenberg στην πρωινή διαδικασία και έπειτα με την έκτη του Carlos Sainz Jr. το απόγευμα, προϊδεάζοντάς μας για μεγάλα πράγματα αυτό το Σαββατοκύριακο.
FP1 SINGAPOREΔυνατή παρουσιάστηκε και η Haas, φορώντας ένα ανανεωμένο πάτωμα και στα δύο της μονοθέσια μετά τον αποκλεισμό του Romain Grosjean από τα αποτελέσματα του Ιταλικού Grand Prix λόγω παρατυπίας στο παλιό πάτωμα της VF-18. Ο Γάλλος ήταν εντός δεκάδας τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, στην δέκατη και έβδομη θέση αντίστοιχα, την ώρα που ο Kevin Magnussen βρισκόταν στις παρυφές αυτής σε αμφότερες τις διαδικασίες.
FP2 SINGAPOREΜάχη πίσω από τις Renault και Haas δείχνουν πως θα δώσουν για την κατάληψη των υπόλοιπων θέσεων της δεκάδας οι Sauber και Force India. Η Ελβετική ομάδα είχε ένα πολύ ενθαρρυντικό ξεκίνημα στο Σαββατοκύριακο το πρωί, όταν ο Charles Leclerc κατάφερε να πλασαριστεί στην ένατη θέση, πριν σπάσει την ανάρτηση του μονοθεσίου του στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, ενώ παρέμεινε δυνατή και το απόγευμα με τον Ericsson στην 12η και τον Μονεγάσκο μέλλοντα πιλότο της Ferrari στην 14η θέση. Η Force India από την άλλη ξεκίνησε κάπως νωχελικά το πρωί, μένοντας κάπως πιο πίσω, ανέκαμψε όμως και έκανε «σάντουιτς» στην κατάταξη τον Marcus Ericsson το απόγευμα, βλέποντας τον Sergio Perez στην 11η και τον Esteban Ocon στην 13η θέση.
Οι τρεις πιο αδύναμες ομάδες του grid, φαίνεται πως θα είναι και αυτό το Σαββατοκύριακο η Toro Rosso, η McLaren και η Williams, που κατέλαβαν τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα. Φωτεινή εξαίρεση ο λαμπρός γύρος του Fernando Alonso στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων που τον έφερε στην όγδοη θέση (από την 14η που πλασαρίστηκε το πρωί) και μάλιστα 0.705sec μπροστά από τον team-mate του, Stoffel Vandoorne που τερμάτισε στην 16η θέση.
programma
Η δράση στους δρόμους της Σιγκαπούρης θα συνεχιστεί αύριο με τις τρίτες Ελεύθερες Δοκιμές στην 13:00 το μεσημέρι ενώ οι Κατατακτήριες Δοκιμές θα ξεκινήσουν στις 16:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθούν αμφότερες αποκλειστικά ζωντανά από το Cosmote Sport5HD.