CarΗellas: Ο «θρύλος» της Lancia Delta Integrale αναβιώνει

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ο «θρύλος» της Lancia Delta Integrale αναβιώνει

Η Lancia είναι μία εταιρία που αγαπήθηκε πολύ από τους φίλους της αυτοκίνησης και ένας από τους λόγους που έγινε κάτι τέτοιο ονομάζεται Lancia Delta HF Integrale. Ήρθε, λοιπόν, η αναβίωση του μοντέλου, αλλά δυστυχώς όχι από την ίδια την αυτοκινητοβιομηχανία.
lancia_delta_futurista_06
Ο 32χρονος Eugenio Amos είναι ένας φανατικός λάτρης της Lancia και μέσω της εταιρίας του, Automobili Amos, θα κατασκευάσει 20 «αντίγραφα» της Delta HF Integrale. «Αγαπάω αυτό το αυτοκίνητο γιατί κέρδισε
έξι παγκόσμιους τίτλους και οι άνθρωποι αγαπούν αυτοκίνητα που δεν κατασκευάζονται πια», δηλώνει χαρακτηριστικά ο εμπνευστής αυτής της ιδέας.
Οι 20 Lancia Delta Futurista που θα κατασκευαστούν είναι τρίπορτα, αντί για πεντάπορτα, με το μετατρόχιο να είναι φαρδύτερο, ενώ θα γίνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων για την κατασκευή του αμαξώματος. Το εσωτερικό, από την άλλη, θα θυμίζει περισσότερο την Delta S4 Stradale.
lanciadeltafuturista2-768x512
Όσον αφορά στον κινητήρα, ο υπερτροφοδοτούμενος 2λιτρος θα είναι ελαφρώς τροποποιημένος και πιθανολογείται ότι θα αποδίδει 330 ίππους. Παράλληλα, αλλαγές θα γίνουν και στο σύστημα ανάρτησης, ώστε να βελτιωθεί η δυναμική συμπεριφορά του οχήματος.
lanciadeltafuturista5-768x512
Για το τέλος αφήνουμε το κόστος αγοράς το οποίο αγγίζει τα 300.000 ευρώ και την παροχή μίας Lancia Delta Integrale 16v πάνω στην οποία θα «κτιστεί» το νέο αυτοκίνητο.