CarΗellas: Κατατακτήριες GP Σιγκαπούρης: Ένας γύρος, μα τι γύρος…

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Κατατακτήριες GP Σιγκαπούρης: Ένας γύρος, μα τι γύρος…

Ο Lewis Hamilton ήταν Ε-Π-Ι-Κ-Ο-Σ στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Σιγκαπούρης, πέτυχε έναν από τους καλύτερους γύρους της ζωής του και βρέθηκε άνετα στην 79η pole position της καριέρας του ενόψει του αυριανού αγώνα.
Hamilton Singapore
Ο Lewis Hamilton φαίνεται πως έχει έναν μοναδικό τρόπο όταν τα πράγματα σκουραίνουν να βγάζει έναν άσο από το μανίκι του και να καταφέρνει να γίνεται αυτός που χαμογελά τελευταίος. Το ίδιο συνέβη και στις
σημερινές Κατατακτήριες Δοκιμές στις οποίες, μετά τα αποτελέσματα των τρίτων Ελεύθερων Δοκιμών, οι δύο Ferrari έμπαιναν ως τα απόλυτα φαβορί για την pole position.
Κι όμως, ο Βρετανός, νυν παγκόσμιος πρωταθλητής, κατάφερε να δώσει μια αποστομωτική απάντηση, πήρε άλλη μία ανέλπιστη pole, επικράτησε άνετα των αντιπάλων του με έναν μαγικό, επικό και ανεπανάληπτο πρώτο γύρο στο Q3, που αποτελεί φυσικά και νέο ρεκόρ πίστας για την νυχτερινή διαδρομή της Formula 1 και θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την πιο προνομιούχα θέση του grid αύριο το μεσημέρι.
gp-singapore
Δίπλα του δεν θα βρίσκεται ο μεγάλος του ανταγωνιστής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, Sebastian Vettel, που δεν κατάφερε καν να πλησιάσει τον Hamilton μένοντας πάνω από έξι δέκατα πίσω, στην τρίτη θέση, αλλά ο Max Verstappen, που με τον δικό του έξοχο πρώτο γύρο στον τελικό των κατατακτήριων έκλεψε από τα κόκκινα μονοθέσια της Scuderia και τον Valtteri Bottas την δεύτερη θέση στην πρώτη σειρά του grid.
Πίσω από τον Vettel, στην τέταρτη θέση, είναι η δεύτερη Mercedes, που με τον ρυθμό της, σχεδόν επτά δέκατα μακριά από την πρώτη θέση αποτύπωσε με τον καλύτερο και πιο παραστατικό τρόπο την τραγική υπεροχή του Lewis Hamilton στον γύρο που του χάρισε την pole position.
garagistas
Τέλος, στην τρίτη σειρά της εκκίνησης θα αναγκαστούν να περιοριστούν ο Kimi Raikkonen και ο Daniel Ricciardo, που έχασαν στις μάχες με τους team-mates τους, έχοντας αμφότεροι κακές κατατακτήριες δοκιμές και μην μπορώντας ουσιαστικά να διεκδικήσουν με αξιώσεις την pole position.
Από εκεί και έπειτα, τον άτυπο τίτλο του «best of the rest» πήρε ο Sergio Perez, σε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση της Force India μετά την επιστροφή της στο grid ως νέα ομάδα στο Βελγικό Grand Prix, που είδε και τα δύο της μονοθέσια στην δεκάδα, με τον Esteban Ocon μόλις δύο θέσεις πίσω από τον ομόσταυλό του, στην ένατη.
«Σάντουιτς» ανάμεσα στους δύο «Ροζ Πάνθηρες» έγινε η Haas του Romain Grosjean, την ώρα που ο Kevin Magnussen αναγκαζόταν να μείνει έξω πολύ νωρίς, μόλις από το Q1, σε ένα κακό Σαββατοκύριακο για τον Δανό, ενώ την δεκάδα έκλεισε μία Renault, αυτή του Nico Hülkenberg.
Εκτός από το Q2 έμειναν ο Fernando Alonso, που συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις, παρουσιάζοντας πολύ ενθαρρυντικό ρυθμό με την MCL33 του σε σχέση με τον Stoffel Vandoorne που έμεινε μόλις 18ος και έξω από την πρώτη φάση των Κατατακτήριων, καθώς και οι Carlos Sainz Jr, Charles Leclerc, Marcus Ericsson και Pierre Gasly.
Τέλος, στις τελευταίες θέσεις του grid, εκτός των Magnussen και Vandoorne θα βρεθούν επίσης ο Brendon Hartley στην 17η θέση και οι δύο Williams των Sirotkin και Stroll στην τελευταία σειρά. 
programma
Το Grand Prix Σιγκαπούρης, 15ος αγώνας του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος θα ξεκινήσει αύριο στις 15:10 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cosmote Sport5HD που θα συνδεθεί με την Marina Bay από τις 14:45 και από τις ΕΡΤ2 και ΕΡΤHD που θα δείξουν από τις 14:00 σε μαγνητοσκόπηση τα καλύτερα στιγμιότυπα των σημερινών κατατακτήριων δοκιμών.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!