CarΗellas: Κατατακτήριες GP Ρωσίας: Bottasland

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Κατατακτήριες GP Ρωσίας: Bottasland

Ο Valtteri Bottas συνέχισε την κυριαρχία του στο Sochi, πήρε την δεύτερη του pole position για φέτος και κλείδωσε την πρώτη σειρά, μαζί με τον Lewis Hamilton, σε ασημί χρώματα.
f1 russia

Οι κατατακτήριες δοκιμές έμοιαζαν υπόθεση για δύο άλογα, μετά την εμφανή αδυναμία της Ferrari τόσο χθες το απόγευμα όσο και σήμερα το πρωί να ανταγωνιστούν σε χρόνους τα «Ασημί Βέλη» των Valtteri
Bottas και Lewis Hamilton. Τελικά, έγιναν υπόθεση μονάχα για έναν αφού ο περσινός νικητής στο Sochi, Valtteri Bottas, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Hamilton και Raikkonen στους τελευταίους γρήγορους γύρους τους και πήρε άνετα την pole position, ενάμιση δέκατο μπροστά από τον άμεσο ανταγωνισμό.
Πίσω από τον Hamilton, που περιορίστηκε στην δεύτερη θέση, έμειναν οι Ferrari των Vettel και Raikkonen, με τον Γερμανό να ελπίζει πως τα μονοθέσια της Scuderia που υπολείπονταν σε ρυθμό όλη μέρα σήμερα θα μπορέσουν να εμφανιστούν πιο ανταγωνιστικά αύριο. Εν τη απουσία της Red Bull, αφού τα δύο μονοθέσια των Αυστριακών θα βρεθούν στις τελευταίες θέσεις του grid λόγω αλλαγής κινητήρα, στην τρίτη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν ο «best of the rest», Kevin Magnussen και ο Esteban Ocon.
Qual
Την υπόλοιπη δεκάδα συμπληρώνουν οι δύο Sauber, με τον Leclerc έβδομο και τον Ericsson δέκατο καθώς και οι δεύτερες Haas και Force India που έγιναν «σάντουιτς» ανάμεσα στα δύο Ελβετικά μονοθέσια, με τον Sergio Perez να ξεπερνά τον Romain Grosjean στην μεταξύ τους μονομαχία. Εκτός από το Q2 έμειναν ως ήταν λογικό οι δύο Red Bull και ο Pierre Gasly, που μαζί με τους Alonso και Hartley θα συναντήσουν ποινές λόγω κινητήρα στον αυριανό αγώνα καθώς και το δίδυμο της Renault που επέλεξε να μην κάνει χρόνο στην διαδικασία και θα εκκινήσει από την 11η και 12η θέση. Τέλος, τον αποκλεισμό από το Q1 γνώρισαν, πέρα από τους Hartley και Alonso και οι Stoffel Vandoorne, Sergey Sirotkin και Lance Stroll.
Ο 16ος αγώνας της σεζόν στο Sochi θα λάβει εκκίνηση στις 14:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Comsote Sport5HD καθώς και τις συχνότητες της ΕΡΤ, ΕΡΤ2 και ΕΡΤHD.