CarΗellas: Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG A35 (pics+vid)

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG A35 (pics+vid)

Μετά από μερικές teaser φωτογραφίες έφτασε η στιγμή της επίσημης αποκάλυψης για τη νέα Mercedes-AMG A35. Πρόκειται για το μοντέλο που θα γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στις απλές εκδόσεις και την κορυφαία Α45 AMG, ενώ βασικός της αντίπαλος είναι το Audi S3.
Mercedes-AMG A35
Εξωτερικά, βλέπουμε ένα μοντέλο που δικαιολογεί το λογότυπο AMG, με αιχμηρή σχεδίαση και μεγάλες εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος. Τα έντονα νεύρα στο καπό και το πλαινό τμήμα, σε συνδυασμό με τα
βράγχια δίνουν έναν sportive τόνο, που ολοκληρώνεται με τις μεγάλες μαύρες ζάντες αλουμινίου, τον διαχύτη, την αεροτομή και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης.
Παρόμοιο είναι και το σκηνικό στο εσωτερικό, με ένα εντυπωσιακό flat-buttomed τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι και αλουμινένια πεντάλ.  Επιπλέον, τα αλουμινένια διακοσμητικά στοιχεία και τα καθίσματα τύπου bucket δημιουργούν αγωνιστικό και ταυτόχρονα πολυτελές κλίμα.
Mercedes-AMG A35 REAR
Περνάμε στα μηχανικά μέρη ξεκινώντας με τον κινητήρα ο οποίος είναι ένας τετρακύλινδρος 2λιτρος twin-scroll turbo με απόδοση που αγγίζει τους 306 ίππους και μέγιστη ροπή της τάξης των 400 Nm από τις μόλις 3.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης 4Matic και το 7άρι AMG SPEEDSHIFT DCT κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, η αρχιτεκτονική της ανάρτησης συνδυάζει γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους στο πίσω μέρος, ενώ το ρυθμιζόμενο σύστημα ανάρτησης AMG Ride Control διαθέτει τέσσερα προφίλ ρύθμισης (Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual).
Mercedes-AMG A35 interior
Η Mercedes-AMG A35 θα αποκαλυφθεί στην έκθεση του Παρισιού σε περίπου δύο εβδομάδες, ενώ οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και οι παραδώσεις στο τέλος του έτους.