CarΗellas: GP Ιταλίας: Γερμανική μηχανή

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

GP Ιταλίας: Γερμανική μηχανή

Η Mercedes έκανε την τέλεια διαχείριση του αγώνα, ο Lewis Hamilton οδήγησε μαγευτικά και τα Ασημί Βέλη ανέτρεψαν έτσι όλα τα προγνωστικά παίρνοντας μια εμφατική νίκη μέσα στο σπίτι της Ferrari.
lewis-hamilton
Βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα του Lewis Hamilton μπορεί να χαρακτηριστεί ο σημερινός, 14ος αγώνας της σεζόν στην Monza. Ο Βρετανός πήρε μια πανάξια και ανέλπιστη νίκη, εκκινώντας από την τρίτη θέση,
βλέποντας παράλληλα τον Sebastian Vettel να μην καταφέρνει τίποτα καλύτερο από την τέταρτη θέση μετά την επαφή των δυο τους στην πρώτη στροφή που εξανάγκασε τον Seb σε τετακέ και τον έριξε στην τελευταία θέση του αγώνα.
Από εκεί και έπειτα και με τον μεγάλο του αντίπαλο εκτός, ο Hamilton δεν άφησε τον Kimi Raikkonen να πάρει ανάσα για τους επόμενους 52 γύρους και χάρη στην προσποίηση της Mercedes στα pits και την έξοχη δουλειά του «wingman» του, Valtteri Bottas, να μείνει έξω για όσο χρειαζόταν ώστε να κρατήσει πίσω του τον Raikkonen, εκμεταλλεύτηκε το blistering στα ελαστικά του Φινλανδού και πήρε μια τεράστια νίκη τίτλου μέσα στο σπίτι των Tifosi στην Ιταλία.
Σύντομα περισσότερα...
standing
Ο Raikkonen τερμάτισε τελικά δεύτερος, πάνω από οκτώ δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή και με σχεδόν κατεστραμμένα από την φθορά ελαστικά, διευρύνοντας έτσι σε 109 το σερί των άγονων αγώνων του από το Αυστραλιανό Grand Prix του 2013 και την τελευταία του νίκη, για λογαριασμό τότε της Lotus.
Στο βάθρο ανέβηκε εν τέλει και ο Valtteri Bottas. Ο Φινλανδός της Mercedes που αποτέλεσε σήμερα την «ασπίδα» και το «δόρυ» του team-mate του για να πάρει την νίκη, όταν κράτησε πίσω του τον Kimi Raikkonen μετά το pitstop αμφότερων και πριν την δική του υποχρεωτική στάση, έδωσε σε όλο τον αγώνα μια πολύ μεγάλη μάχη με τον Max Verstappen για το τελευταίο σκαλί του βάθρου, την οποία και κέρδισε εξαιτίας της ποινής που δέχθηκε ο Ολλανδός, όταν λίγους γύρους πριν το τέλος έκλεισε τον Bottas στο πρώτο σικέιν βγάζοντάς τον εκτός και αποκομίζοντας στην συνέχεια πέντε δευτερόλεπτα επιπλέον στον χρόνο του για αυτή του την κίνηση.
garagistas
Έτσι, ο Verstappen, που ολοκλήρωσε τον αγώνα τρίτος, κατετάγη στην πέμπτη θέση, φέρνοντας τέταρτο τον Sebastian Vettel, που είδε την διαφορά του να εκτοξεύεται από την κορυφή στους 30 βαθμούς, παρά την τιτάνια μάχη που έδωσε για να επιστρέψει από την 18η θέση, στην οποία είχε περιπέσει μετά τον πρώτο γύρο και την εμφάνιση του Αυτοκινήτου ασφαλείας.
Από εκεί και έπειτα, και με τον Daniel Ricciardo να μην μπορεί να ακολουθήσει στα χνάρια του Vettel για να συμπληρώσει το γνώριμό μας Top 6 λόγω άλλου ενός σπασμένου κινητήρα της Renault που τον εξανάγκασε σε εγκατάλειψη, την έκτη θέση πήρε ο Romain Grosjean σε έναν πολύ δυνατό αγώνα για τον ίδιο, την ώρα που ο ομόσταυλός του Kevin Magnussen έκανε έναν μοναχικό αγώνα στην τελευταία θέση, μετά τα συμβάντα της εκκίνησης που τον έριξαν πολύ πίσω.
Αντίθετα, στην δεκάδα για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα μπήκαν και τα δύο μονοθέσια της νεοσύστατης Racing Point Force India με τον Esteban Ocon να τερματίζει έβδομος και τον Sergio Perez να εκμεταλλεύεται την στρατηγική της ομάδας να πάει για ένα πολύ μεγάλο stint με την supersoft γόμα και έτσι να αναρριχάται έξι ολόκληρες θέσεις και να φτάνει όγδοος στην γραμμή του τερματισμού. Η βαθμολογούμενη δεκάδα ολοκληρώνεται με τον Carlos Sainz Jr. στην ένατη θέση σε έναν αθόρυβο αγώνα για τον Ισπανό και τον Lance Stroll στην δέκατη, σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση της Williams, που σκόραρε βαθμούς για πρώτη φορά από τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς, στο Baku.
qual
Παρ ’ολίγον μάλιστα να σκοράρει και διπλούς βαθμούς, αφού ο Sergey Sirotkin τερμάτισε τελικά 11ος και έμεινε εκ νέου άποντος, παρότι για ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα βρισκόταν εντός δεκάδας. Πίσω του τερμάτισε ο Charles Leclerc, στην πρώτη από τις δύο Alfa Romeo-Sauber που στον, κατά το ήμισυ, εντός έδρας αγώνα τους δεν κατάφεραν να βαθμολογηθούν, ο Stoffel Vandoorne στην 13η θέση καθώς και οι Nico HulkenbergPierre Gasly και Marcus Ericsson που ολοκλήρωσαν τον αγώνα μπροστά από τον 17ο Kevin Magnussen.
Από εκεί και πέρα, εκτός του Ricciardo, την καρό σημαία δεν είδε ούτε ο Fernando Alonso, που εγκατέλειψε νωρίς και ενώ βρισκόταν στην δέκατη θέση αφήνοντας ξανά χωρίς βαθμούς την McLaren, ενώ ο πρώτος που βρέθηκε εκτός αγώνα ήταν ο Brendon Hartley, που έγινε… «σάντουιτς» στην εκκίνηση και λόγω εκτεταμένων ζημιών στην STR13 του δεν μπόρεσε να συνεχίσει το Grand Prix.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!