CarΗellas: FP3 GP Ιταλίας: Ξανά στην κορυφή

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

FP3 GP Ιταλίας: Ξανά στην κορυφή

O Sebastian Vettel ήταν ταχύτερος και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της pole position στο Ιταλικό Grand Prix. «Σφήνα» μπήκε ανάμεσα στις δύο Ferrari ο Lewis Hamilton.
DmASn_EXgAE_HJP
Πανέτοιμος να διεκδικήσει και να κατακτήσει την πρώτη pole position της Scuderia Ferrari στον εντός έδρας αγώνα της από το 2010 μοιάζει ο Sebastian Vettel. Ο Γερμανός, που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της
χθεσινής ημέρας στο FP2, τερμάτισε πρώτος και στις σημερινές τρίτες ελεύθερες δοκιμές, λίγο πάνω από τον μεγάλο του ανταγωνιστή για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, Lewis Hamilton. Πίσω τους έμεινε η δεύτερη Ferrari, αυτή του Kimi Raikkonen, περίπου ένα δέκατο μακριά από τον Βρετανό, με τον Valtteri Bottas να είναι πολύ πιο μακριά, έξι δέκατα πίσω, στην τέταρτη θέση.
«Τρίτη δύναμη» στο Ιταλικό Grand Prix παραμένει η Red Bull. Οι Αυστριακοί είδαν τον Max Verstappen να σημειώνει έναν χρόνο κάτω από ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον Vettel, μειώνοντας την διαφορά των «Κόκκινων Ταύρων» από την κορυφή σε σχέση με χθες αλλά συνάμα είχαν τον Daniel Ricciardo να μην μπορεί να βρει ρυθμό και να περιορίζεται μόλις στην όγδοη θέση, ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον team-mate του.
garagistas
Ανάμεσα στους δύο πιλότους της Red Bull μπήκαν ο Kevin Magnussen σε μια πολύ καλή εμφάνιση με την Haas, την οποία έφερε στην έκτη θέση, καθώς και ο Esteban Ocon, συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Force India, ενώ μαζί τους την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Charles Leclerc, στην ένατη και Romain Grosjean στην δέκατη θέση αντίστοιχα.
Αντίθετα, εκτός αυτής έμειναν τόσο η δεύτερη Force India, του Sergio Perez, που περιορίστηκε στην 11η θέση, όσο και ο Marcus Ericsson που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε ρυθμό τον ομόσταυλό του και έμεινε μόλις 16ος. Τις ενδιάμεσες θέσεις κατέλαβαν ο Pierre Gasly, ο Carlos Sainz Jr. αλλά και οι δύο Williams, με τους Sirotkin και Stroll να εμφανίζουν ενθαρρυντικά σημεία ανάκαμψης.
DmAP7goXoAAPGSd
Αντίθετα, καμία ανάκαμψη στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται για την McLaren, με τους Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne να μην καταφέρνουν τίποτα καλύτερο από την 17η και 18η θέση. Πίσω τους έμειναν μόνο ο Nico Hulkenberg και ο Brendon Hartley για λογαριασμό των Renault και Toro Rosso αντίστοιχα.
Οι κατατακτήριες δοκιμές έρχονται σε κάτι περισσότερο από μία ώρα, στις 16:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθούν ζωντανά από τις 15:50 από το Cosmote Sport 5HD και αύριο σε μαγνητοσκόπηση στις 15:00 από την ΕΡΤ2 και το ΕΡΤHD.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!