CarΗellas: FP3 GP Σιγκαπούρης: Ο Sebastian ποτέ δεν «πεθαίνει»

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

FP3 GP Σιγκαπούρης: Ο Sebastian ποτέ δεν «πεθαίνει»

Μετά το λάθος του στο Free Practice 2 που τον περιόρισε σε μόλις 12 γύρους και επέφερε έντονη αμφισβήτηση εκ νέου προς το πρόσωπό του, ο Sebastian Vettel ήταν ταχύτερος όλων το Σάββατο το πρωί, επικρατώντας σε ένα εντυπωσιακό 1-2 της Ferrari στην Marina Bay.
Singapore

Το 1-2 στις τρίτες Ελεύθερες Δοκιμές που έλαβαν χώρα πριν λίγη ώρα, το Σάββατο το πρωί έκαναν οι δύο Ferrari, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρό ρυθμό και την κυριαρχία τους στην Marina Bay Street Circuit της
Σιγκαπούρης μετά από μια δύσκολη πρώτη ημέρα που οι Κόκκινοι έμοιαζαν «κλειδωμένοι» σε μια μάχη με τις Mercedes και Red Bull.
Όλα αυτά όμως ανήκαν στο παρελθόν καθώς ο Sebastian Vettel σημείωνε νέο ρεκόρ πίστας με 1:38:054, 0.362 δευτερόλεπτα μπροστά από την δεύτερη Ferrari του Kimi Raikkonen που είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο της χθεσινής ημέρας. Αυτή μάλιστα, μοιάζει να είναι και μια εξαιρετική απάντηση του Γερμανού στους επικριτές του, οι οποίοι τον κατηγόρησαν εχθές εκ νέου για τα πολλά λάθη που κάνει υπό πίεση την φετινή σεζόν εξαιτίας ενός χτυπήματος στον τοίχο στο FP2 που τον περιόρισε μόλις σε 12 γύρους και στην ένατη θέση.
Οι δύο Mercedes, που για ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας επικεντρώθηκαν σε γύρους με πολλά καύσιμα, έμειναν στην τρίτη και τέταρτη θέση. Ο Lewis Hamilton ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον συνδιεκδικητή του παγκόσμιου τίτλου αλλά οριακά πάνω από τον ομόσταυλό του, Valtteri Bottas, έχοντας σημειώσει κιόλας το ταχύτερο δεύτερο κομμάτι στην πίστα.
garagistas
Όσο για τις Red Bull, οι «Κόκκινοι Ταύροι» δεν έδειξαν να μπορούν να ακολουθήσουν σε ρυθμό τις δύο κορυφαίες ομάδες, όπως συνέβη εχθές και περιορίστηκαν στην πέμπτη και έκτη θέση, πολύ μακριά από τον ρυθμό τόσο των Κόκκινων όσο και των «Ασημί Βελών». Ο Daniel Ricciardo ήταν πέμπτος, λίγο μπροστά από τον Max Verstappen που αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα του, αμφότεροι όμως έχασαν χρόνο λόγω της αυξημένης κίνησης στην πίστα στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας.
«Best of the rest» σήμερα δεν ήταν οι δύο Renault που κυριάρχησαν ανάμεσα στις ομάδες του midfield την χθεσινή ημέρα, αλλά ο Romain Grosjean, που μετά από τον αποκλεισμό του από τα αποτελέσματα του Ιταλικού Grand Prix δείχνει αγριεμένος και έτοιμος να πάρει πίσω τους χαμένους βαθμούς για την Haas. Μαζί με τον Grosjean στην δεκάδα βρέθηκαν οι δύο Force India των Esteban Ocon και Sergio Perez, που έδειξαν πολύ καλό ρυθμό αλλά και ο Fernando Alonso σε συνέχεια της πολύ καλής παρουσίας του στις χθεσινές δεύτερες ελεύθερες δοκιμές.
FP3
Αντίθετα πολύ πίσω εμφανιστήκαν να έχουν πέσει οι Γάλλοι της Renault, που είδαν τον μεν Nico Hulkenberg στην 11η και τον δε Carlos Sainz Jr. στην 13η θέση, αποτέλεσμα που σίγουρα σκόρπισε προβληματισμό στην ομάδα από το Enstone ενόψει κατατακτήριων. Ανάμεσα στους Hulkenberg και Sainz Jr. πλασαρίστηκε ο Kevin Magnussen, με την δεύτερη Haas ενώ πίσω τους την 15αδα έκλεισαν ο Pierre Gasly και ο Stoffel Vandoorne.
Πολύ πίσω βρέθηκαν στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές και οι δύο Sauber με τον Charles Leclerc μόλις στην 16η και τον Marcus Ericsson στην 19η θέση, ύστερα από μια ενθαρρυντική Παρασκευή για την Ελβετοϊταλική ομάδα, ενώ ανάμεσα στους δύο πλασαρίστηκαν οι Brendon Hartley και Sergey Sirotkin με τον Lance Stroll να κατατάσσεται τελευταίος, στην 20η θέση για την Williams.
programma
Η δράση στην Marina Bay θα συνεχιστεί σε πολύ λίγη ώρα με τις Κατατακτήριες Δοκιμές να είναι προγραμματισμένες για τις 16:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθούν αποκλειστικά ζωντανά από το Cosmote Sport5HD από τις 15:50 ενώ τα καλύτερα στιγμιότυπά τους θα δείξει αύριο η ΕΡΤ από τις συχνότητες των ΕΡΤ2 και ΕΡΤHD στις 14:00 το μεσημέρι.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!