CarΗellas: Το Honda Civic Type R δίνει ένα μάθημα στον ανταγωνισμό (vid)

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Το Honda Civic Type R δίνει ένα μάθημα στον ανταγωνισμό (vid)

Όταν στην κορυφή των αναγκών του αγοραστή βρίσκεται το λεγόμενο «Value for Γκάζι», τότε μία κατηγορία είναι η κατάλληλη, αυτή των hot hatches.
hot hatches
Το Carwow πήρε πέντε αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας και τα έβαλε στην ίδια ευθεία. Οι πρωταγωνιστές της μάχης είναι το Hyundai i30N, το Honda Civic Type R, το Renault Megane RS, το Seat Leon Cupra R και
το Peugeot 380 GTi. Πριν δούμε πιο απ’ όλα θα επικρατήσει, ας θυμηθούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καθενός!
Το SEAT Leon Cupra R διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων προσφέροντας 310 ίππους, αλλά και με αυτόματο DSG έξι σχέσεων με ισχύ 300 ίππων, ενώ η κίνηση περνά αποκλειστικά στον εμπρός άξονα. Στην περίπτωση του Hyundai i30 N Performance Package, συναντάμε τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο T-GDI που αποδίδει 275 ίππους. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα. Στο Peugeot 380 GTi συναντάμε τον μικρότερο κινητήρα με μόλις 1.600 κυβικά,  αλλά αποδίδει 272 άλογα, κάτι που τον καθιστά ισχυρότερο 1.600άρη κινητήρας αυτή τη στιγμή, με ειδική ισχύ 170 hp/L.
Κάτω από το καπό του νέου Honda Type R βρίσκεται ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με τεχνολογία VTEC, ο οποίος μετά από κάποιες αλλαγές αποδίδει πλέον 320 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. Μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων, η κίνηση περνά στον εμπρός άξονα, ο οποίος εξοπλίζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Τέλος, ο υπερτροφοδοτούμενος 1.800άρη του Renault Megane RS αποδίδει 280 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και η κίνηση περνά στον εμπρός άξονα.