CarΗellas: GP Σιγκαπούρης: Ο απολογισμός

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

GP Σιγκαπούρης: Ο απολογισμός

Ο θρίαμβος του Lewis Hamilton στο Grand Prix Σιγκαπούρης αποτέλεσε άλλο ένα βήμα για τον Βρετανό προς τον κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου με τον Sebastian Vettel να κυνηγά πλέον από την θηριώδη απόσταση των 40 βαθμών και να βλέπει τις ελπίδες του όλο και να λιγοστεύουν.
Lewis

Ο αγώνας της Σιγκαπούρης αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα πιο κρίσιμα σταυροδρόμια της σεζόν αναφορικά με την έκβαση της μάχης για τον παγκόσμιο τίτλο. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να λησμονήσει
την μάνικα που έσυρε μαζί του ο Felipe Massa μετά από το αποτυχημένο του pit stop το 2008, την σπασμένη κολόνα του τιμονιού του Nico Rosberg το 2014, την σύγκρουση στην περσινή εκκίνηση των δύο Ferrari με τον Max Verstappen καθώς και την μεγάλη αντεπίθεση του Vettel το 2012 που ξεκίνησε από εκεί, όταν ο Γερμανός έμπαινε σε εκείνον τον αγώνα 39 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή και με επτά ακόμα γύρους της σεζόν να απομένουν.
Κατά μία διαβολική σύμπτωση, με έναν βαθμό περισσότερο στην «καμπούρα» του και με έναν αγώνα λιγότερο για να ελπίζει, φεύγει από εκεί φέτος ο Sebastian Vettel, ύστερα από την τρίτη θέση που κατέλαβε σε συνδυασμό με την θριαμβευτική νίκη του Lewis Hamilton, που τον έφεραν 40 βαθμούς πίσω από τον μεγάλο αντίπαλό του, έξι αγώνες πριν το φινάλε.
garagistas
Ο Hamilton ηγείται αυτή τη στιγμή της βαθμολογίας των πιλότων με 281 βαθμούς, ενώ ο Vettel έχει μείνει στους 241. Παρ ’όλα αυτά, ελπίδες υπάρχουν για τον Γερμανό, καθώς με ένα έξι στα έξι στους εναπομείναντες αγώνες, κάτι που η υπεροχή της SF71-H μπορεί να του εγγυηθεί, ο Vettel θα πάρει τον τίτλο ανεξάρτητα από το τι θα καταφέρει ή όχι να κάνει ο Hamilton.
Από εκεί και πέρα, τρίτος παραμένει, οριακά πια, ο Kimi Raikkonen με 174 βαθμούς, πάνω από 100 μακριά από την κορυφή, ενώ τέταρτος μόλις τρεις βαθμούς πιο πίσω είναι ο έτερος Φινλανδός, ο Valtteri Bottas, για λογαριασμό της Mercedes.
Στην μάχη ανάμεσα στις δύο Red Bull για την πέμπτη θέση, ο Max Verstappen έχει πλέον τον πρώτο λόγο, διευρύνοντας το προβάδισμά του από τον Daniel Ricciardo, με τον Ολλανδό στους 148 και τον Αυστραλό 22 βαθμούς πιο πίσω, με 126.
DnOYQ0vWwAMAYfF
«Best of the rest» παραμένει ο Nico Hulkenberg που είναι πλασαρισμένος στην έβδομη θέση με 53 βαθμούς, νοιώθει όμως πλέον «καυτή την ανάσα» του Fernando Alonso, ο οποίος με την σημερινή έβδομη θέση του στον αγώνα αναρριχήθηκε στους 50 και την όγδοη θέση της κατάταξης των οδηγών. Ένατος είναι ο Kevin Magnussen έναν βαθμό πιο πίσω ενώ για την δέκατη θέση μάχονται οι δύο πιλότοι της Racing Point Force India, Sergio Perez και Esteban Ocon με 46 και 45 πόντους αντίστοιχα.
12ος παραμένει ο Carlos Sainz Jr. που έχει φτάσει αισίως στους 38 βαθμούς, δέκα περισσότερους από τον Pierre Gasly που είναι στην 13η θέση της βαθμολογίας. Έναν βαθμό πίσω από τον Γάλλο παρέμεινε ο συμπατριώτης του, Romain Grosjean, που αναμένει όμως την απόφαση του δικαστηρίου της FIA για την ένσταση που κατέθεσε η ομάδα του αναφορικά με τον αποκλεισμό του μονοθεσίου του από τα αποτελέσματα του Ιταλικού Grand Prix. 15ος είναι ο Charles Leclerc, που με τους δύο σημερινούς του βαθμούς έφτασε τους 15, ενώ στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας είναι ο Stoffel Vandoorne με οκτώ, ο Lance Stroll και ο Marcus Ericsson στους έξι βαθμούς, καθώς και οι Brendon Hartley και Sergey Sirotkin που κλείνουν την κατάταξη με δύο και έναν βαθμό αντίστοιχα.
standings
Στους Κατασκευαστές, η Mercedes διεύρυνε κι άλλο το προβάδισμά της μετά τον σημερινό αγώνα, έχοντας πλέον 452 βαθμούς έναντι 415 της Ferrari και 272 της Red Bull Racing. Στην μάχη για την τέταρτη θέση τον πρώτο λόγο συνεχίζει να έχει η Renault με 91 βαθμούς, 15 πάνω από την Haas που είναι πέμπτη στους 76. Έκτη με 58 είναι η McLaren και ακολουθούν η «νέα» Force India με 32, η Toro Rosso με 30 βαθμούς καθώς και οι Sauber και Williams με 21 και 7 βαθμούς αντίστοιχα.
Το επόμενο, 16ο Grand Prix της φετινής σεζόν, είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, με τις πρώτες Ελεύθερες Δοκιμές στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής και τις δεύτερες στις 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος. Η δράση του Σαββάτου, 29 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει στις 12:00 το μεσημέρι με τις τρίτες Ελεύθερες, ενώ οι Κατατακτήριες Δοκιμές θα λάβουν εκκίνηση στις 15:00 με το μεγάλο Grand Prix στο Sochi της Ρωσίας να είναι προγραμματισμένο για τις 15:10 της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!