CarΗellas: Κατατακτήριες GP Ιταλίας: Magnifico

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Κατατακτήριες GP Ιταλίας: Magnifico

Ο Kimi Raikkonen πήρε την pole position μέσα στο σπίτι των «Tifosi» στην Monza, μπροστά από τους Sebastian Vettel και Lewis Hamilton και δήλωσε «παρών» για την νίκη στον αυριανό αγώνα. Παράλληλα, έφερε τα Ιταλικά μονοθέσια της Ferrari στο 1-2 σε κατατακτήριες δοκιμές Ιταλικού Grand Prix για πρώτη φορά από το 2000!kimi-raikkonen
Την πρώτη του pole position στην φετινή σεζόν σκόραρε με έναν εκπληκτικό γύρο στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας ο Kimi Raikkonen, φέρνοντας την Ferrari στην κορυφή του αυριανού grid στον εντός έδρας
αγώνα των Ιταλών στην Monza για πρώτη φορά από τον Fernando Alonso και το 2010. Μάλιστα, πρέπει να ανατρέξουμε άλλα 10 χρόνια νωρίτερα και στο 2000, όταν σε παρεμφερείς συνθήκες, ο Rubens Barrichello ηγήθηκε του τότε team-mate του, Michael Schumacher για να «κλειδώσουν» στα κόκκινα την πρώτη σειρά του grid του Ιταλικού Grand Prix.
Αυτό μέλλει να συμβεί ξανά αύριο, αφού δίπλα στον Kimi θα βρεθεί ο ομόσταυλός του, Sebastian Vettel, ο οποίος ηττήθηκε μεν από τον Φινλανδό για πάνω από ενάμιση δέκατο, μπόρεσε όμως να ξεπεράσει οριακά τον Lewis Hamilton και να βρεθεί πάνω από τον μεγάλο του αντίπαλο μετά τους τελευταίους γύρους αμφότερων στο Q3. Έτσι, ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής που είχε τον έλεγχο της διαδικασίας μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου θα εκκινήσει από την δεύτερη σειρά, μπροστά από την άλλη Mercedes, του Valtteri Bottas. raikkonen
Στην πέμπτη θέση, σχεδόν ενάμιση δευτερόλεπτο μακριά από τον Raikkonen, αναγκάστηκε να περιοριστεί ο Max Verstappen, αφού η Red Bull δεν έδειξε σε κανένα σημείο να έχει την δύναμη να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τρίτη σειρά του grid. Δίπλα στον Ολλανδό βέβαια, δεν θα βρίσκεται ο team-mate του, Daniel Ricciardo, αφού ο Αυστραλός θα εκκινήσει λόγω ποινής για αλλαγή κινητήρα από την 18η θέση, μπροστά από τους Nico Hulkenberg και Marcus Ericsson, που επίσης μαστίζονται με ποινές.
garagistas
Έτσι, την έκτη θέση κατέλαβε ο Romain Grosjean, ηγούμενος της μάχης του midfield και ακολουθούμενος από μία Renault, την εναπομείνασα του Carlos Sainz Jr και την Force India του Esteban Ocon. Το κουιντέτο των ομάδων που προκρίθηκαν στο Q3 εκτός των τριών «συνήθων υπόπτων» ολοκληρώνεται με την Toro Rosso, που είδε δέκα χρόνια μετά τον θρίαμβο της εκεί, τον Pierre Gasly να κατατάγεται ένατος και η Williams, η οποία προκρίθηκε για πρώτη φορά φέτος στον τελικό των Κατατακτήριων με τον Lance Stroll.
Εκτός από το Q2 έμειναν έτσι οι Kevin Magnussen, Sergey Sirotkin και Fernando Alonso, με τον πρώτο και τον τρίτο να καταστρέφουν ο ένας τον καλό γύρο του άλλου δίνοντας μια μάχη… αγώνα στην πρώτη στροφή της πίστας προς το τέλος της διαδικασίας του Q2. Εκτός των τριών προαναφερθέντων, αποκλεισθέντες βρέθηκαν και οι Daniel Ricciardo και Nico Hulkenberg αλλά θα υποβιβαστούν συνακόλουθα στις τελευταίες θέσεις.
Έτσι, κερδισμένοι θα βγουν ο Sergio Perez και ο Charles Leclerc, που αμφότεροι έχασαν για μερικά μόλις χιλιοστά του δευτερολέπτου την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς και οι Brendon Hartley και Stoffel Vandoorne που συμπληρώνουν το grid.
Quali
Το Ιταλικό Grand Prix της Monza, 14ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, είναι προγραμματισμένο για αύριο στις 16:10 ώρα Ελλάδος με μετάδοση από το Cosmote Sport5HD και την ΕΡΤ. Παράλληλα, νωρίτερα, η δημόσια συχνότητα, μέσα από τα κανάλια της, ΕΡΤ2 και ΕΡΤHD, θα παρουσιάσει τα καλύτερα στιγμιότυπα των σημερινών κατατακτήριων δοκιμών.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!