CarΗellas: Η πιο ισχυρή Mercedes-AMG A45 είναι ελληνική (vid)

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Η πιο ισχυρή Mercedes-AMG A45 είναι ελληνική (vid)

Λίγο πριν την αποκάλυψη της δεύτερης γενιάς Mercedes-AMG A45, ένας ελληνικός βελτιωτικός οίκος έρχεται να αποδείξει ότι ο 2λιτρος «M133» μπορεί να βγάλει πολύ μεγαλύτερη ιπποδύναμη.
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας, στην εργοστασιακή του έκδοση, αποδίδει 381 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και συνεργάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ για τα 100 km/h από στάση
αρκούν 4,2 δευτερόλεπτα.
Πάμε τώρα στο ελληνικό project, το οποίο φέρει «stock» κινητήρα, μεγάλη τουρμπίνα της Garrett, διαφοροποιημένη πολλαπλή εξαγωγής και σύστημα εξάτμισης, ενώ ασφαλώς έχει γίνει και επαναπρογραμματισμός της ECU. Το αποτέλεσμα ήταν 552,7 ίπποι και 634,2 Nm ροπής σε μεσαία πίεση υπερπλήρωσης, γεγονός που το καθιστά το ισχυρότερο Α45 AMG του πλανήτη. Σε μέγιστη πίεση είναι εφικτό η ιπποδύναμη να ξεπεράσει τους 600 ίππους.
Ας πάρουμε μία γεύση από το ελληνικό δημιούργημα και να ευχηθούμε στον ιδιοκτήτη να το απολαύσει με όλη του την ψυχή. Ακολουθούν video που περιλαμβάνει δυναμομέτρηση στην εταιρεία «Petropoulos Dynocenter».