CarΗellas: Κι όμως, αυτό το Nissan GT-R πέρασε στην παραγωγή! (pics)

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Κι όμως, αυτό το Nissan GT-R πέρασε στην παραγωγή! (pics)

Αυτή η είδηση μοιάζει σαν ψέμα αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ονομάζεται Nissan GT-R50 και θα περάσει στην παραγωγή σε μόλις 50 αντίτυπα.
Φέρει αρκετά μηχανικά στοιχεία από το κορυφαίο GT-R Nismo και τη σχεδιαστική φιλοσοφία της ιταλικής Italdesign, η οποία εδρεύει στο Τορίνο. Αφορμή για την παραγωγή του είναι τόσο τα 50 χρόνια που
συμπληρώνει το Nissan GT-R, όσο και η ItalDesign, με το φουτουριστικό μοντέλο να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο γι’ αυτόν τον εορτασμό.
Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός V638RETT κινητήρας χωρητικότητας 3,8 λίτρων, ο οποίος έπειτα από ειδική περιποίηση της Nismo αποδίδει 720 ίππους και 780 Nm ροπής. Για τα πρώτα 100 km/h υπολογίστε ότι θα χρειάζονται περίπου 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά κατά πολύ τα 315 km/h. 
Η επίσημη παρουσίαση του Nissan GT-R50 θα γίνει στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης, με τις παραδόσεις των 50 αντιτύπων να ξεκινούν στο τέλος του 2020. Η τιμή θα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, μιας και η αξία κυμαίνεται στις 990.000€ χωρίς τους φόρους, αλλά το sold out δεν έχει επιτευχθεί ακόμα, οπότε αν ενδιαφέρεστε υπάρχει χρόνος!