CarΗellas: 5 αστέρια στο νέο VW Golf με την πόρτα ανοιχτή; (pic+vid)

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

5 αστέρια στο νέο VW Golf με την πόρτα ανοιχτή; (pic+vid)

Το νέο Volkswagen Golf ανταπεξήλθε ικανοποιητικά στο crash test του Euro NCAP αποσπώντας θετική βαθμολογία. Παρόλα αυτά, η εικόνα της ανοιχτής πίσω πόρτας είναι μία εικόνα που δε θα μπορούσε να μην προκαλέσει προβληματισμούς.
Σύμφωνα με την αναφορά του θεσμού, όσον αφορά στην παθητική ασφάλεια, το γερμανικό hatchback συγκέντρωσε βαθμολογία 95% στην προστασία ενήλικων επιβατών και 89% στην προστασία των παιδιών.
Βέβαια, τονίστηκε ότι η πίσω αριστερά πόρτα άνοιξε κατά τη διάρκεια της πλευρικής κρούσης δημιουργώντας έντονους προβληματισμούς σχετικά με την ασφάλεια των επιβατών. Φαίνεται, όμως, ότι αυτό το πρόβλημα δεν στάθηκε αρκετό για να χαθεί κάποιο αστέρι στη γενική βαθμολογία.
Η απάντηση από τους Γερμανούς ήρθε άμεσα, με τους μηχανικούς να τονίζουν ότι η έρευνα για την αιτία του προβλήματος έχει ήδη ξεκινήσει και σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση και διόρθωση. Πριν δείτε το video, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι παρόμοιο πρόβλημα με το Golf 8ης γενιάς είχε εμφανιστεί και στο Sharan, το μεγάλο πολυμορφικό της φίρμας, με το Euro NCAP να βαθμολογεί με 4 αστέρια λόγω κινδύνου εκτόξευσης των επιβατών.