CarΗellas: Πωλείται πολύ σπάνιο Audi TT στην Ελλάδα (pics)

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Πωλείται πολύ σπάνιο Audi TT στην Ελλάδα (pics)

Είναι πολύ σπάνιο, μιας και κατασκευάστηκε σε μόλις 1.165 αντίτυπα. Επίσης πωλείται επί ελληνικού εδάφους, οπότε καταλαβαίνετε πως δεν θα μπορούσαμε να το προσπεράσουμε με αδιαφορία.
Το εικονιζόμενο Audi TT δεν είναι ένα απλό αυτοκίνητο, αλλά η έκδοση περιορισμένης παραγωγής «Quattro Sport» και πιο συγκεκριμένα το No 607 από τα 1.165 που κατασκευάστηκαν συνολικά. Η εν λόγω έκδοση
παρουσιάστηκε λίγο πριν την αποκάλυψη της δεύτερης γενιάς, με τους μηχανικούς του τμήματος Quattro GmbH να ελαττώνουν το βάρος από τα 1.440 στα 1.390 κιλά. Για να γίνει κάτι τέτοιο αφαιρέθηκαν τα πίσω καθίσματα και το εφεδρικό ελαστικό.
Ταυτόχρονα, έδωσαν έμφαση στην αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας με χρήση ράβδου, τοποθετήθηκαν μεγαλύτερα ελαστικά στον πίσω άξονα, η μπαταρία πήγε στο πίσω μέρος για βελτίωση της ισορροπίας και τοποθετήθηκε χαμηλότερη ανάρτηση. Εξωτερικά, η ειδική έκδοση γίνεται εύκολα αντιληπτή λόγω της μαύρης οροφής και των ακτινωτών ζαντών αλουμινίου.

Τεράστιο ενδιαφέρον, βέβαια, συναντάμε και κάτω από το καπό, μιας και στο εν λόγω μοντέλο τοποθετήθηκε η ισχυρότερη εργοστασιακή έκδοση του δημοφιλούς 1.8T-20V, με την απόδοση να αγγίζει τους 240 ίππους. Μιλάμε ασφαλώς για τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1.800 κ.εκ που τοποθετήθηκε σε αμέτρητα μοντέλα του VW Group και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το αυτοκίνητο που πωλείται, λοιπόν, είναι μοντέλο του 2005 και έχει διανύσει συνολικά 98.500 χιλιόμετρα. Όπως θα δείτε στην αγγελία, βρίσκεται σε υπεράριστη κατάσταση και αυτή τη στιγμή πωλείται έναντι του ποσού των 19.500€. Μάλιστα, είναι το μοναδικό «Quattro Sport» που πωλείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όπως μας ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης, και η τιμή είναι αρκετά χαμηλή, αφού στο εξωτερικό το κόστος αγοράς αντίστοιχων μοντέλων αγγίζει τις 40.000€. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την αγγελία από το car.gr και κάθε λεπτομέρεια για το σπάνιο μοντέλο.
UPDATE: Η τιμή μειώθηκε στις 17.000€ και είναι συζητήσιμη..!