CarΗellas: Αυτό είναι πλέον το γρηγορότερο Audi του πλανήτη (vid)

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Αυτό είναι πλέον το γρηγορότερο Audi του πλανήτη (vid)

Στην πρώτη θέση της λίστας των ταχύτερων Audi του κόσμου βρισκόταν μέχρι σήμερα ένα ελληνικό αυτοκίνητο, αλλά το εικονιζόμενο Audi TT πέτυχε νέα επίδοση που το στέλνει πλέον στην κορυφή.
Μέχρι πρότινος, το γνωστό μπλε Audi S3 του Τάκη Παρασκευόπουλου με κινητήρα R30 VR6, ήταν στην πρώτη θέση μιας και κατάφερε να ολοκληρώσει τα 400 μέτρα σε μόλις 7,544 δευτερόλεπτα με ταχύτητα
εξόδου τα 287 km/h στην πίστα «Drag Park» στη Θήβα.
Πριν από λίγες ημέρες, όμως, ένα Audi TT με κινητήρα R32 VR6 και σύστημα τετρακίνησης από Nissan GTR κατάφερε να πετύχει επίδοση 7,528 δευτερολέπτων στα 400 μέτρα με ταχύτητα εξόδου τα 302 km/h σε πίστα της Ουγγαρίας. Το αυτοκίνητο βελτιώθηκε από την «HST Turbotuning», μία εταιρεία με έδρα στην Αυστρία.
Όπως μας ενημέρωσε ο βελτιωτικός οίκος, το συγκεκριμένο Audi εξοπλίζεται με σύστημα υπερπλήρωσης Garrett GTX 55 και ο κινητήρας λειτουργεί με μεθανόλη, ενώ η κορυφαία επίδοση επιτεύχθηκε με απόδοση 1.400 ίππων. Ακολουθεί αποκλειστικό video που μας έστειλε η εν  λόγω εταιρεία από τη στιγμή του ρεκόρ.
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε πως διαμορφώνεται πλέον η λίστα των ταχύτερων Audi του πλανήτη, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις τρεις από τις δέκα θέσεις ανήκουν αυτοκίνητα ελληνικών αποστολών.