CarΗellas: Τα πάνω-κάτω στο ιαπωνικό GP

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Τα πάνω-κάτω στο ιαπωνικό GP

Ο τυφώνας Hagibis ετοιμάζεται να χτυπήσει την Ιαπωνία και η Formula 1 αλλάζει τα πλάνα της ενόψει ενός ταραχώδους Σαββατοκύριακου στην Suzuka.
Το 17ο αγωνιστικό τριήμερο της φετινής σεζόν ξεκίνησε με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο, όταν τα δελτία καιρού προέβλεψαν πως ο τυφώνας Hagibis θα χτυπήσει την Ιαπωνία στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, αναβιώνοντας προηγούμενες μαρτυρικές στιγμές της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ στην χώρα της Άπω Ανατολής.
Τελικά, η απόφαση πάρθηκε και μετά από την σημερινή απροβλημάτιστη μέρα δοκιμών, η πίστα θα μείνει κλειστή αύριο, με τις τρίτες ελεύθερες να ακυρώνονται και τις Κατατακτήριες Δοκιμές να μετατίθεται για τα ξημερώματα της Κυριακής με σκοπό να αποφευχθεί η σύγκρουση του προγράμματος με τα πιο ακραία από τα καιρικά φαινόμενα του Σαββατοκύριακου. Έτσι, η μάχη για την pole position θα ξεκινήσει στις 04:00 το πρωί της Κυριακής, μόλις τέσσερις ώρες και δέκα λεπτά πριν τα κόκκινα φώτα σβήσουν για την εκκίνηση του γύρου σχηματισμού του μεγάλου αγώνα.

Στα καθαρά αγωνιστικά, κυρίαρχη στην σημερινή ημέρα φάνηκε η Mercedes που σκόραρε το 1-2 σε αμφότερες τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, με τον Valtteri Bottas μπροστά από τον Lewis Hamilton. Πιο πίσω έμειναν οι δύο Ferrari με την Red Bull να βρίσκεται επίσης στο κόλπο, ύστερα και από την τρίτη θέση του Max Verstappen στο FP2. Η μάχη του midfield παραμένει στενή με τις McLaren, Racing Point και Toro Rosso να δείχνουν ενθαρρυντικά σημάδια βάζοντας τα μονοθέσιά τους στην δεκάδα το απόγευμα. Με τον καιρό όμως να παίζει τα δικά του παιχνίδια, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, σε ένα Σαββατοκύριακο που αναμένεται άκρως ανατρεπτικό και που συνάμα αποτελεί το πρώτο 'match point' της Mercedes στην μάχη για την κατάκτηση του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!