CarΗellas: GP Αμερικής: Pole χωρίς ελπίδες

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

GP Αμερικής: Pole χωρίς ελπίδες

Ο Valtteri Bottas μια σπουδαία και ανέλπιστη pole position στο Austin και ετοιμάζεται να δώσει την δική του μάχη κόντρα στις πιθανότητες για να κρατηθεί ζωντανός στην φετινή μάχη του τίτλου. Στην πέμπτη θέση ο Lewis Hamilton, δεύτερος ο Vettel, τρίτος ο Max Verstappen.
Το 1924, ο Χιλιανός συγγραφέας και ποιητής Pablo Neruda δημοσιεύει το πρώτο του έργο, με τίτλο «Veinte poemas de amor y una cancion desesperada» ή σε ελληνική απόδοση, «20 ερωτικά ποιήματα και ένα
τραγούδι χωρίς καμμιάν ελπίδα». Αυτό το τραγούδι «δίχως ελπίδα» ίσως να είναι και το soundtrack της σημερινής βραδιάς στο Austin, όπου ο Valtteri Bottas πήρε την πέμπτη του pole position στην φετινή χρονιά και πρώτη από το Βρετανικό Grand Prix, ελπίζοντας να παραμείνει ζωντανός στην μάχη του τίτλου και να παρατείνει την αγωνία ως και το Interlagos για την στέψη του φετινού παγκόσμιου πρωταθλητή. Για να συμβεί αυτό, ο Φινλανδός χρειάζεται μόνο την νίκη στον αυριανό, 19ο αγώνα της χρονιάς, σε συνδυασμό με μια ένατη θέση (χωρίς ταχύτερο γύρο) για τον Lewis Hamilton, κάτι που θα επιτρέψει στον δεύτερο πιλότο των «Ασημί Βελών» να ονειρεύεται για ένα ακόμα δεκαπενθήμερο πως μπορεί να πιάσει μία θέση ανάμεσα στα αστέρια.
Η ελπίδα, που μάταια αναζητεί ο Bottas ίσως κρύβεται στην πέμπτη θέση του ομοσταύλου του, Lewis Hamilton, που παράτησε τον τελευταίο γρήγορο γύρο του, γνωρίζοντας πως δεν θα μπορέσει να βελτιώσει τον χρόνο του. Ο Βρετανός έμεινε έτσι πίσω τόσο από τον team-mate του όσο και από τις Ferrari των Sebastian Vettel και Charles Leclerc που είδαν το σερί των έξι συνεχόμενων pole position τους από το Βέλγιο και μετά να σπάει. Ο Vettel έμεινε δεύτερος, 12 χιλιοστά του δευτερολέπτου από την κορυφή με τον Leclerc να μην σημειώνει κάποιον καθαρό γρήγορο γύρο και να μένει τέταρτος. Ανάμεσά τους, ο Max Verstappen που έχοντας εμφανίσει ταχύτατο ρυθμό στις ελεύθερες δοκιμές, όντας πρωτοπόρος σε δύο από τις τρεις, είδε άλλη μία pole να ξεγλιστρά από τα χέρια του, για κάτι λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Έκτος θα εκκινήσει ο team-mate του, Alex Albon, του οποίου ο δεύτερος ταχύτερος γύρο διεγράφη λόγω παράβασης των ορίων της πίστας.
‘Best of the rest’ αναδείχθηκε για άλλον έναν αγώνα στις Κατατακτήριες Δοκιμές ο Carlos Sainz Jr, που ηγήθηκε του διδύμου της McLaren που κλείδωσε την τέταρτη σειρά της εκκίνησης, με τον Lando Norris τρία και πλέον δέκατα μακριά από τον χρόνο του Ισπανού. Στην ένατη θέση τερμάτισε την διαδικασία ο Daniel Ricciardo, πάνω από τον Pierre Gasly, που επιβεβαίωσε την δυναμική της Toro Rosso «κλειδώνοντας» μία θέση στον τελικό των Κατατακτήριων. 13ος έμεινε αντίθετα ο ομόσταυλός του στην Ιταλική ομάδα, Daniil Kvyat, έπειτα από την ακύρωση του τελευταίου γύρου του Ρώσου στο Q2 που τον έφερνε στην 11η θέση. Εκεί θα βρεθεί στο αυριανό grid ο Nico Hulkenberg με την δεύτερη Renault, ενώ 12ος θα εκκινήσει ο Kevin Magnussen στον εντός έδρας αγώνα της Haas.
Στην έβδομη σειρά της εκκίνησης, δίπλα στον Kvyat, θα παραταχθεί ο Lance Stroll με την μοναδική Racing Point στην σχάρα εκκίνησης, ύστερα από την τιμωρία που στέλνει τον Sergio Perez στο pitlane, ενώ 15ος θα εκκινήσει ο Romain Grosjean με το δεύτερο Αμερικάνικο μονοθέσιο του grid. Εκτός από το Q1 έμειναν οι δύο πιλότοι της Alfa Romeo, διαψεύδοντας την κάπως βελτιωμένη εικόνα που είχε παρουσιάσει η ομάδα στις ελεύθερες δοκιμές. Ο Antonio Giovinazzi μάλιστα, ήταν πάνω από τον Kimi Raikkonen, κανένας από τους δύο όμως δεν έδειχνε ικανός να προκριθεί καθ’όλη την διάρκεια της διαδικασίας. Πίσω τους θα βρεθούν οι δύο Williams, στην 18η και 19η θέση, με τον George Russell να βρίσκεται ξανά πάνω από τον Robert Kubica.
Ο αυριανός αγώνας στο Circuit of the Americas, θα λάβει εκκίνηση στις 21:10 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά τόσο από το ΕΡΤ SPORTS HD όσο και από το Cosmote Sport 5HD. 
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!