CarΗellas: Βαθμολογία F1: Στους 24 βαθμούς ο Hamilton, αύξησε την διαφορά και η Mercedes

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Βαθμολογία F1: Στους 24 βαθμούς ο Hamilton, αύξησε την διαφορά και η Mercedes

Ο Lewis Hamilton έφτασε με την σημερινή του νίκη την διαφορά για πρώτη φορά φέτος στους 24 βαθμούς, ενώ η Mercedes προηγείται της Ferrari κατά 10 στους Κατασκευαστές.
vathm
Ο Lewis Hamilton έφτασε στο Ουγγρικό Grand Prix με μια διαφορά 17 βαθμών από τον αντίπαλό του στο φετινό πρωτάθλημα, Sebastian Vettel. Τα χαρακτηριστικά της πίστας όμως και η κακή παράδοση των
«Ασημί Βελών» στο Ουγγαρόρινγκ συνηγορούσαν πως ο Γερμανός και η Scuderia Ferrari θα μείωναν ή και θα αξίωναν να προσπεράσουν τον Hamilton και την Mercedes σε οδηγούς και κατασκευαστές.
Η βροχή των Κατατακτήριων δοκιμών απέβη μοιραία για τους Ιταλούς, χαρίζοντας την pole στον Hamilton, ο οποίος με μια καταπληκτική διαχείριση την μετέτρεψε σε νίκη και σκαρφάλωσε πάνω από το φράγμα των 200 βαθμών, στους 213, εκτοξεύοντας την διαφορά από τον δεύτερο Vettel στους 24. Τρίτος στην Βαθμολογία των πιλότων έμεινε ο Kimi Raikkonen, με 146, ενώ στους 132 βρίσκεται ο Valtteri Bottas, εν αναμονή των αποφάσεων των αγωνοδικών για τις συγκρούσεις του με Vettel και Ricciardo στους τελευταίους γύρους με πέμπτο τον Daniel Ricciardo στους 118.
13 βαθμούς πίσω από τον ομόσταυλό του, στην έκτη θέση της κατάταξης, πλασαρίζεται ο Max Verstappen, ενώ πρώτος μετά τους πιλότους της «Big Three» παραμένει ο Nico Hulkenberg με 52 πόντους. 45 έχει ο όγδοος της βαθμολογίας Kevin Magnussen, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν o Fernando Alonso με 44 και οι Sergio Perez και Carlos Sainz Jr, που ισοβαθμούν στην δέκατη θέση με 30 βαθμούς.
Έναν βαθμό πιο πίσω βρίσκεται ο Esteban Ocon, πρώτος από τους τρεις Γάλλους του grid, με τους συμπατριώτες του, Pierre Gasly και Romain Grosjean να ακολουθούν με 26 και 21 αντίστοιχα. 15ος είναι το ‘wonderkid’ της Alfa Romeo-Sauber, Charles Leclerc, με 13 βαθμούς, ενώ ακολουθούν οι Stoffel Vandoorne και Marcus Ericsson με 8 και 5 βαθμούς αντίστοιχα. Lance Stroll και Brendon Hartley έχουν τέσσερις και δύο βαθμούς, ενώ τελευταίος, χωρίς να έχει βαθμολογηθεί ως τώρα, κατατάσσεται ο δεύτερος πιλότος της Williams, Sergey Sirotkin.
vathmologia odhgwn
Στους κατασκευαστές, το πάνω χέρι διατηρεί η Mercedes, που έχει συγκεντρώσει 345 βαθμούς έναντι 335 της Scuderia Ferrari, που κυνηγά το πρώτο της πρωτάθλημα κατασκευαστών εδώ και μία δεκαετία. Τρίτη, πιο μακριά, είναι η Red Bull, με 223, ενώ την θέση της «best of the rest» ομάδας διατηρεί η Renault με 82 πόντους. 16 βαθμούς πίσω από τους Γάλλους βρίσκεται η Haas-Ferrari, ενώ στην έκτη θέση με 59 βαθμούς κατατάσσεται η Force India, η οποία αντιμετωπίζει αισίως σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται υπό καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, ώσπου να βρεθεί νέος επενδυτής, που θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της Ινδικής ομάδας. Στην έβδομη θέση έχει πέσει η McLaren, που έχει συγκεντρώσει 52 βαθμούς, ενώ μάχη για την όγδοη θέση δίνουν οι Toro Rosso-Honda και Alfa Romeo Sauber με 28 και 18 βαθμούς αντίστοιχα. Τελευταία, με μόλις τέσσερις βαθμούς, όλους από την όγδοη θέση του Lance Stroll στο Αζερμπαϊτζάν, βρίσκεται η Williams.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!