CarΗellas: FP3 GP Ουγγαρίας: Όλα στο κόκκινο!

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

FP3 GP Ουγγαρίας: Όλα στο κόκκινο!

Ο Sebastian Vettel ήταν ταχύτερος και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Ουγγρικού Grand Prix και μοιάζει το μεγάλο φαβορί ενόψει κατατακτήριων. Βελτιωμένη η Mercedes με δεύτερο τον Valtteri Bottas, τρίτος ο Kimi Raikkonen.
VETTEL
Ο Sebastian Vettel ετοιμάζεται για τις κατατακτήριες δοκιμές, που θα ξεκινήσουν σε λίγη ώρα στο Ουγγαρόρινγκ ως το μεγάλο φαβορί, ύστερα και από την επικράτηση του στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές. Ο
Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας στην Βουδαπέστη και βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης με 1:16:170, μισό δέκατο μπροστά από τον Valtteri Bottas, που εμφάνισε μια πολύ βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με μια μέτρια και προβληματική Παρασκευή για τις Mercedes.
Μια εικόνα που δεν πιστοποιήθηκε όμως και από τον Lewis Hamilton. Ο Βρετανός έμεινε τέταρτος, πίσω από τον Kimi Raikkonen που πλασαρίστηκε τρίτος, εμφανίζοντας προβλήματα υπερθέρμανσης στα ελαστικά του και δεν μπόρεσε να πετύχει τίποτα καλύτερο από έναν χρόνο 0.579sec. πιο αργό από τον μεγάλο του αντίπαλο, Vettel, στην μάχη του φετινού τίτλου.
Μόλις στην πέμπτη και έκτη θέση της κατάταξης βρέθηκαν οι δύο Red Bull. Τα Αυστριακά μονοθέσια, που χθες έδειχναν πως θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν στα ίσα τα «Ασημί Βέλη» και τις Ferrari για την pole position και την νίκη, φάνηκαν σήμερα να υστερούν σημαντικά σε ρυθμό, με τον Daniel Ricciardo 0.633 και τον Max Verstappen 0.766 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.
garagistas
Πίσω από τις τρεις μεγάλες ομάδες του sport, την θέση της τέταρτης δύναμης κατέλαβε σήμερα η Renault. Οι Γάλλοι είδαν τον Carlos Sainz Jr. και τον Nico Hulkenberg στην έβδομη και όγδοη θέση της κατάταξης, πάνω από τον Romain Grosjean, που κατείχε τον ρόλο του «best of the rest» σε αμφότερες τις χθεσινές περιόδους. Βέβαια, ο Γάλλος πιλότος της Haas δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του με την ultrasoft και έτσι ήταν ο μόνος που σημείωσε τον ταχύτερό του γύρο με την soft γόμα.
Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Pierre Gasly, με την Toro Rosso να δείχνει ενθαρρυντικά σημάδια αυτό το τριήμερο πως θα μπορέσει να βρεθεί στην μάχη των βαθμών, αφού και ο Brendon Hartley ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και πλασαρίστηκε στην 12η θέση. Ανάμεσα στις δύο STR13 έμεινε η δεύτερη Haas, του Kevin Magnussen.
13ος τερμάτισε την διαδικασία ο Charles Leclerc, οκτώ ολόκληρα δέκατα ταχύτερος από τον ομόσταυλό του, Marcus Ericsson, που έμεινε μόλις 18ος. Στις ενδιάμεσες θέσεις βρέθηκαν οι δύο McLaren με τον Fernando Alonso 14ο και τον Stoffel Vandoorne 17ο, ο Sergey Sirotkin στην 16η θέση και η πρώτη εκ των δύο Force India, με τον Esteban Ocon στην 15η θέση.
Τελική κατάταξη FP3:
FP3
Οι Ινδοί δείχνουν εξαιρετικά επηρεασμένοι από τις οικονομικές εξελίξεις στο στρατόπεδο της ομάδας, η οποία από χθες το βράδυ βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, ύστερα από την απαίτηση του Sergio Perez για καταβολή των δεδουλευμένων του, που «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου» για τον Dr. Vijay Mallya, αποκαλύπτοντας χρέη της Force India περί τα 150 εκατομμύρια ευρώ και οδηγώντας την ομάδα με έδρα το Silverstone υπό καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, ώσπου να βρεθεί νέος επενδυτής. Στο κλίμα αυτό, ο Sergio Perez δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την 19η θέση, μπροστά μόνο από τον Lance Stroll της Williams.
Έτσι, οι Κατατακτήριες Δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 16:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθούν αποκλειστικά ζωντανά από το Cosmote Sport5HD από τις 15:50 και μαγνητοσκοπημένες αύριο από την συχνότητα της ΕΡΤ2 και ΕΡΤHD από τις 15:00.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!