CarΗellas: FP1-2 GP Βρετανίας: Hamilton το πρωί, Vettel το απόγευμα

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

FP1-2 GP Βρετανίας: Hamilton το πρωί, Vettel το απόγευμα

Οι δύο διεκδικητές του τίτλου μοιράστηκαν τις πρώτες θέσεις στην πρώτη και δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών αντίστοιχα, με τις Mercedes και Ferrari να δείχνουν οι πιο δυνατές της Παρασκευής. Προβλήματα για την Red Bull και τον Max Verstappen. vettel
Μεγάλη μάχη ενόψει κατατακτήριων δοκιμών φαίνεται πως θα δοθεί ανάμεσα στις Ferrari και Mercedes με τις δύο ανταγωνίστριες για τον τίτλο των Κατασκευαστών να μοιράζονται τις πρώτες θέσεις στους χρόνους
το πρωί και το απόγευμα στην πρώτη μέρα του Βρετανικού Grand Prix, δέκατου γύρου της χρονιάς, στο Silverstone. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, τα «Ασημί Βέλη» έδειξαν ταχύτατα, με τον Lewis Hamilton και τον Valtteri Bottas να προηγούνται του Sebastian Vettel.
Το απόγευμα όμως, ο Γερμανός ανέτρεψε την κατάταξη αφήνοντας δεύτερο τον γηγενή Hamilton, που κυνηγά την έκτη συνεχόμενη νίκη του στο Silverstone και τρίτο τον Valtteri Bottas. Πιο πίσω ήταν σε αμφότερες τις περιόδους ο Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός της Ferrari έμεινε πέμπτος στην πρωινή διαδικασία ενώ έδειξε καλύτερο πρόσωπο στην δεύτερη περίοδο, όπου τερμάτισε τέταρτος.
Μια προβληματική Παρασκευή ήταν αυτή για την Red Bull και ιδιαίτερα για τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός αναγκάστηκε να παρκάρει το μονοθέσιό του με υποπτευόμενο πρόβλημα στο κιβώτιο στο τέλος του FP1 και ενώ είχε σημειώσει μόλις τον έκτο χρόνο, σχεδόν δύο δέκατα μακριά από τον team-mate του. Τα δράματα όμως δεν ολοκληρώθηκαν εκεί για τον νεαρό, ο οποίος είχε ατύχημα μόλις στον πρώτο χρονομετρημένο γύρο του στο FP2 και έτσι έμεινε εκτός από ολόκληρη την διαδικασία. Από την άλλη, ο ομόσταυλός του, Daniel Ricciardo, δεν έδειξε ειδικά το απόγευμα τον απαιτούμενο ρυθμό για να απειλήσει τις Ferrari και Mercedes και περιορίστηκε σε μια μακρινή πέμπτη θέση.
garagistas
Ταχύτερος από τα μονοθέσια του midfield ήταν το πρωί ο Romain Grosjean. Ο Γάλλος πιλότος της Haas συνέχισε στην εξαιρετική φόρμα της ομάδας του από την Αυστρία και έφερε το αμερικανικό μονοθέσιο στην έβδομη θέση. Λίγα λεπτά όμως πριν το τέλος είχε μια σφοδρή σύγκρουση στην στροφή 1 με ανοιχτό το DRS και έτσι δεν συμμετείχε καθόλου στην δεύτερη περίοδο, λόγω αλλαγής στο μόνοκοκ. Έτσι την θέση του «best of the rest» κατέλαβε ο Fernando Alonso, ο οποίος ανέκαμψε από ένα κακό και εκνευρισμένο πρωινό για να τερματίσει στην έκτη θέση, διώχνοντας τα μαύρα σύννεφα για λίγο πάνω από την McLaren. Οι Magnussen και Vandoorne είχαν σαφώς μια πολύ πιο δύσκολη μέρα από τους team-mates τους, καθώς κανένας δεν κατάφερε να ακολουθήσει σε ρυθμό και έμειναν χαμηλά και εκτός δεκάδας. Το ακριβώς αντίθετο σκηνικό επικράτησε στην Force India, όπου ο Esteban Ocon και ο Sergio Perez μπήκαν «χεράκι-χεράκι» στην δεκάδα και στις δύο περιόδους στην όγδοη και ένατη θέση, αλλάζοντας μεταξύ τους μόνο κατάταξη.
Κατάταξη FP1:FP1
Μια μέτρια μέρα είχαν οι πιλότοι της Renault. Στην πρώτη περίοδο, τόσο ο Nico Hulkenberg όσο και ο Carlos Sainz Jr. έδειχναν παγιδευμένοι σε μια “no man’s land” στα πολύ χαμηλά πατώματα της κατάταξης. Το απόγευμα όμως φαίνεται πως η R.S.18 βρήκε καλύτερα τα πατήματά της στο ιστορικό Βρετανικό σιρκουί και έτσι τόσο ο Ισπανός όσο πολύ περισσότερο ο Γερμανός ανέκαμψαν και έδειξαν θετικό πρόσωπο.
Παρεμφερής εικόνα και για τις δύο Toro Rosso. Ο Pierre Gasly είχε μια μέτρια μέρα, ευρισκόμενος σταθερά στα πέριξ της δεκάδας, χωρίς όμως να καταφέρει να συμπληρώσει πολλούς γύρους λόγω ενός προβλήματος με την μονάδα ισχύος της Honda. Από την άλλη ιδιαίτερα κακή ήταν η εικόνα του Brendon Hartley. Ο Νεοζηλανδός δεν βρήκε καθόλου τα πατήματά του και έμεινε μόλις στην 19η και 18η θέση αντίστοιχα στις δύο περιόδους δοκιμών, φουντώνοντας εκ νέου τις φήμες για το μέλλον του.
Εντυπωσιακός από την άλλη ήταν ξανά ο Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος ήταν πιο αργός από τον team-mate του το πρωί, όμως βελτιώθηκε ραγδαία το απόγευμα σκοράροντας την 10η θέση. Μια θέση που στην αντίστοιχη πρωινή διαδικασία είχε πάρει ο Lance Stroll με έναν εντυπωσιακό γύρο. Ο Καναδός, μαζί με τον ομόσταυλό του, Sergey Sirotkin, δεν μπόρεσαν να εμφανίσουν τόσο ανταγωνιστικό ρυθμό το απόγευμα όμως και έμειναν στην 15η και 16η θέση.
Κατάταξη FP2:
FP2
Η δράση συνεχίζεται στην Βρετανική πίστα με τις τρίτες ελεύθερες δοκιμές, στις 14:00 αύριο το μεσημέρι, σε αποκλειστική μετάδοση από το Cosmote Sport5HD.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!